Tack till en vän som räddar livet med musik

Publicerad 2013-10-28 14:35:25 i VARDAGLIGT,

Ey yoyoyoyo sähxy som gömmer sig i hörnan? Vill ej ta plats i denna bild efter som iPODEN ska ha maximal uppmärksamhet!! Min gick ju plötsligt sönder, så där oklart, som den bara ville inte höja volymen en vacker dag. Volymknapparna överhuvud taget funkade inte. Vilket ju inte är något problem?! Om det inte vore för att jag sänkt ljudet till absolut lägst........
 
Men vilken TUR att man har vänner som änglar och som uppdaterar sina musikspelare och sparar de gamla för när en vän i nöd behöver den. TACK ERIK för att du räddat mitt liv. 
 
Så där var den helgen förbi! Spenderade hela helgen hemma i Fbo för födelsedagskalas av den nyafyllda 9åringen. Oi oi sicket liv det blev i huset med 12 småbrudar som ska ha tårta, tacos, läsk godis och komma på egna danser. Men överlevde detta cRAzY event och är nu tillbaka i lyan i Lund. Denna vecka blir mysig för jag ska till Köpenhamn med familjen på torsdag. Detta ser vi ju då givetvis fram emot!
 

Ni glömmer inte att det är fredag vavavava?????

Publicerad 2013-10-25 11:04:54 i VARDAGLIGT,

 
Och som vanligt vill twojuniors sprida fredagspeppen!! Börjar tro att det är skadligt med så här myckt pepp, varje fredag? Är detta normalt? Becca säg mig, är det det?! Denna låt får mig att pepppa ordentligt iallafall och saknar alltid min syster i Australien för detta är VÅR låt! 
 
Puss och fredan från Jojjan 

lilllördaG

Publicerad 2013-10-23 22:13:16 i VARDAGLIGT,

skryter ju alltid om hur mycket jag älskar mitt jobb. har världens bästa kollegor, gulliga ungar som ger mig bekräftelse varje dag. saker jag brukar bli kallad: 
- rapunzel
- mamma
- becca, becca, bacca, wabecca, spagetta osv osv. 
 
saker jag brukar få:
- pussar & kramas
- banankladd på benen
- snor på kläderna
 
idag var inte en dag som alla andra, har blivit kallad häxa och blivit biten, och nearly nerkräkt????? what to the fuck? med det sagt har jag även idag haft en underbar jobbdag :))))
 
annars då? har tränat en timme zumba och haft över en timmes cirkelfys, och kan nu göra mitt smeknamn "spagetta" rättvisa, så skakis och illamående att jag inte ens är sugen på "efter-träningssnack". kommer hem och hade planerat att äta något gott, titta på zlatan. möts då av detta sms av min vän: 
 
kollar repriserna och inser vad jag har missat. resultat: börjar lipa #mens 
 
SKA ALDRIG MER MISSA EN MATCHJÄVEL!!!!!!!
 

Onsdagen sponsrad av P3

Publicerad 2013-10-23 14:27:00 i VARDAGLIGT,

Hörde denna på radion imorse. Radio som jag för övrigt börjt lyssna på nu; Morgonpasset i p3 för att: det är bra gäster, roliga pratare och framför allt BRA musik!! Jag vet att det kommer bli en bra dag när jag hör en ny favvislåt där. Som jag gjort nu. Oj oj oj öronen älskar denna: 
 

KÄRLEK I EN FLASKA

Publicerad 2013-10-22 20:32:00 i FÖDA, VARDAGLIGT,

 
såklart ljuger jag om jag säger att det är som att dricka pepparkaksdeg. det ÄR inte att dricka pepparkaksdeg, men det är inte långt ifrån. jag börjar redan få panik när jag inser att denna dryck inte kommer säljas hela året. 
 
jag har provat på de flesta, och gillar vissa. mango/päron, päron, naturell osv osc. testade nyheterna "lemon pie", som jag tyckte var vidrig, "strawberry ice cream" som verkligen smakade glass. vet inte riktigt vad jag tyckte om den, men har bara köpt den smaken den gången, och det säger kanske allt? "chocolate shake" drack jag som besatt, klunk efter klunk. den var så äcklig och konstig att jag nästan trodde jag tyckte om den ibland. men bara nästan... 
 
har kvällsmyst med pepparkaksdrickan två dagar i rad nu (köpte tvp igår, så alltså 100 % av alla kvällar än så länge)
 
TIPS TIPS TIPS 
 
drycken får alltså 5 av 5 pepparkakor
 

Johannas svarsrim

Publicerad 2013-10-21 20:37:19 i VARDAGLIGT,

Läser beccas dikt om helgen och hamnar i trans
hur skriver man något med sån fin känsla och balans?
Inte för att jag kan rimma för att rädda mitt liv
men jag försöker; att bli mer kreativ
och utvecklas till en själ som kan skapa
än så länge går det mest bara..... apa.
 
Rebecca snälla säg inte att detta ska bli en grej nu? Fick tänka aslänge för att få fram denna lilla :(:(
 

<3 gråtischa

Publicerad 2013-10-21 20:29:17 i VARDAGLIGT,

Plus++++++++ för min absoluta favorittröja!!!! !!!!!!! Det var för någon helg sedan när Sara var nere från Sthlm som vi gick ut och shoppade och båda klagade på att inte ha hittat den där PErFeKTa gråa tischan. Och som fan ett sänd från ovan, kliver vi in på Vero Moda och ut med varsin variant av denna utomordentliga tröjan. Och vill ha på mig den alltid?! Så bra. Funkar alltid. Känner mig läcker och snygg och fashionabel i den ALLTID. Förutom som nu när jag ej får bära smink för att mina lillanzikt torkat likt en nunnas.... Ja. Får alltså ej bära smink vilket stör mig!! Vill inte låta fåfäng men gillar ju ändå mitt smink? Inbillar mig alltid att folk ska tycka jag ser tråkig och sömnig ut utan det? Men dagen är bra iallfall, det är ju bara smink! Vacker ändå!
 
Hela den här dagen får faktiskt massa ++++ ?? Har varit effektiv och dutti hela dagen lång. Förutom att jag fakkade upp en läkarbokning och får nu betala 320 kr.............. damn........damn damn...... Tusan. Men tänker att "ey jag jobbar och får in lite stålar, får väl bara hålla igen på lite annat denna vecka?" Bara pengar trots allt. 

DIKT OM HELGEN

Publicerad 2013-10-20 23:10:55 i VARDAGLIGT,

i fredags jobbade jag jag först hela dagen, 
när kvällen kom skulle jag med min bästis fylla magen. 
åka till lund till hennes nya lägenhet, 
att få spendera första natten där med henne var en självklarthet.
vi åt ryggbiff, kladdkaka och somnade i sängen bland kartonger och en pryl. 
morgonen därpå öppnade vi en tomt ekande kyl. 
två flaskor vin, bearnaise, yoghurt, juice och marmelad. 
trots denna "lyxfrukost" är jag glad att jag fick vara med henne när hon vände blad. 
en ny era i livet, en vän som henne tar man inte förgivet. 
 
i lördags skulle herrarna i min klubb kvala,
i en bitande kyla som nästan gjorde så jag gick i dvala. 
matchen spelades lika, dessförinnan hann jag och två fina flickor med en fika. 
tinade mina tår och fingrar i ett hett bad när jag kom hem, 
innan jag skyndade iväg för att träffa en annan kär vän. 
över konst, sushi, och en kväll i lund, 
kom jag sedan hem genomfrysen igen, och fick mig en blund. 
 
idag är det söndag, veckans slappaste dag. 
har varit iväg på vellingeblomman och lorensdal ett litet slag. 
kom sedan hem och sorterade ut kläder med mamma, 
där fanns sedan lite tid över för att damma. 
stack sedan och tränade mammas zumba, 
svängde på rumpan som i en rumba. 
 
avnjöt sedan en god oxfilémiddag till skånsk fotboll, 
himla tur att poängen blev tre och inte noll. 
 
 
nu säger vi HEJ till en ny vecka.

Buhu till woho?

Publicerad 2013-10-20 20:40:24 i VARDAGLIGT,

Hej. Det här är en alldeles gråtförstörd och eksemdrabbad tjej. Jag vaknade igår morse med svullna ögon men tänkte inte mer på det än att jag sovit extra gott just den natten kanske? Under dagen börjar det klia längs hela käken och imorse vaknade jag med knottriga och rödflammiga armar. Attrakkkk-k-k-k-ktivt! Anledningen till att jag gråtit ihjäl mig själv är för att jag sett på Glee-avsnittet där de hedrar killen som dog. Jag ser inte riktigt på serien men har ett gäng fanatiker i familjen och kände väl att detta är ett avsnitt man *borde* se? 
 
Och det var EXAKT så sorgligt som alla sagt.
 
Låg och hulkgrät i sängen och försökte vara tyst så att inte huskompisarna skulle undra vad tusan det var frågan om?
 
I övriga nyheter har jag idag städat köket på nationen (precis efter att jag sett på Glee=ögon stora,röda,svullna pga "allergi") , gjort lite läxor (yaay Johanna BRA!!!!) och har på mig jeans!! Fantastiskt hur sällan detta händer nu för tiden? Från tjejen som BARA hade jeans till att näst intill aldrig ha det. Handlar väl om båda extremer
 
Nya gråa från HM. Gillar dem. Som ni kan se är jag på betydligt bättre humör nu också ju. Vilken tur det. Nu ska jag dansa lite i mitt rum sen ska jag nog orka duscha och se på Juno för jag känner för att se en kärleksfilm och gråta lite till :'))))))
 
 

MVH ej vid liv

Publicerad 2013-10-18 09:31:02 i VARDAGLIGT,

Häller i mig mitt te och är snäll. Rätt trött men satan vilken tur att det är helg. Jag överlevde denna vecka!!! Har föreläsning 10-12 sen är der freedom sen ska jag äta lunch på Vapiano med Mini. Mini alltså. Hon heter ju inte det men med tanke på att det fanns två st med samma namn OCH efternamn i gymnastiklaget fick bara den yngre bli..... mini. Och det har hon alltid varit! Som bACk iN ThE OLd DaYS när man ringde till hemtelefonen, skulle man presentera sig som Rickle eller Johanna? Skulle man fråga efter med Mini eller Josefin? Så jäkla oklart. Längtar iallafall efter Mini!!!!!!
 

Publicerad 2013-10-16 16:22:46 i VARDAGLIGT,

 
LONG TIME NO SEE HÖRRNI. är ledsen för det, men var inte arga på mig. det orkar inte hjärtat mitt. inte nog för att jag har mens och alla åkommor därtill. har även ont i bröstet när jag andas, det isar och hugger när jag böjer mig ner eller rör mig för hastigt. (har ej googlat detta, hypokondriker som jag är) 
 
och som alltid när jag är lite smånere går jag in på ica eller willys och bara njuter. finns det något mer avslappnade än att gå och handla, köpa något gott, en tidning eller en ny tandborste? idag blev det crunchy flingor/müsli med yoghurt och jordgubbar. jag ÄLSKAR denna omänskligt mycket. 
 
för ungefär 4 år sedan smakade jag dessa för första gången, köpte hem 1, 2, 3 (ingen som vet) och blev helt besatt av dessa. gjorde det enda rätta och slutade att köpa hem dem, kunde inte hejda mig. drömde, levde för dessa crunchiga mumsbitar. 
 
idag ger jag det ett nytt försök, hoppas av hela mitt hjärta att jag kan behärska mig lite. det här med måtta har aldrig varit en grej, när jag får upp ögonen (hahaha skrev öronen först, kan ni se dem lyftas upp på huvudet? HAHAHAHAHA) för något vill jag äta det frukost, mellis, lunch, mellis, middag, kvällsmål.. 
 
idag fick det bli till mellis, för nu ska jag äta på restaurang med en kompis. onsdagsmys!!!!!!!!!!!!!!!! 

Tebauxxxxx

Publicerad 2013-10-15 15:42:16 i VARDAGLIGT,

HEEEEEEJ alla!!!! (ingen) !!!!!!!!! 
 
Halva twojuniors är tillbaka framför datorn!! Eller, hon var framför datorn hela dagen igår men behövde en dag för att åtrhämta sig från helgen. För åh herre jäklar sicken grej! Som jag sa till mamma innan, är helt enkelt inte redo att berätta om helgen, det var bara FÖR mycket kul och kan inte riktgit sortera allt i hjärnan. Men lite snabbt då?
 
På fredagen så var det då middag med alla marskalker (alltzå vi som skulle vara med på balen, sitta med och äta men ha som uppgift att hålla lugnet, se till att folk skötte sig som folk) och denna dagen-innan-balen-middag var himmelens trevlig! God som in i helvete mat och öppen bar. Wowowowow vilken kombo ++++
 
Sen skulle vi ju upp tidigt på lördagen för att börja preppa den stora salen där alla 500+ människor skulle äta senare på kvällen. Fanns bordsplacering till alla? Hade alla namn varsitt kuvert med biljett till efterfesten, fanns det program, hur många fattades vi, åh nej vi behöver 200 till ÅH NEJ skrivaren laggar??!??! Typ sånt drama fram tills kl 15 då jag rusade hem och påbörjade the transformation. Från ankungen till Askungen. Från Gollum till Gandalf. Rent av från svettig o ful till fin o fräsch. Fick dock inte en enda bild på mig själv i mitt glamorösa tillstånd. Jag tar helt på mig skulden för detta.
 
Och sen var liksom kalaset igång. Ordningen behölls väl SÅDÄR, det är ju så festligt att bara bryta ut i sång om man vill det?? Kännde mig därför som en T-rex som gick omkring vid bordet och bad folk vara tysta :(:(:(:(:( När middagen var slut, var vi klara med vårt "jobb" och kunde festa hela natten. Och sen hela söndagen igen. Fan alldeles makalöst härligt att vara lite salongiz kl 14 på en söndag? Var därefter helt död och kom knappt hem på söndagskvällen när det var mörkt ute. Blev gråtfärdig av tanken att måndag skulle komma härnäst.
 

WILMA

Publicerad 2013-10-14 13:07:26 i VARDAGLIGT,

 
min lilla hundkatt. gud vad jag älskar henne. skulle gärna vara hemma och mysa mäNA hela dagen, men hon har det bra där i fönsterkarmen, småmorrandes på några fåglar, spinnandes och så har hon ju såklart favvismaten i skålen. så det går ju ingen nöd på henne precis. 
 
sitter i fönsterkarmen dagarna i enda, älskar fisk, äter kattmat, låter som hon mjauar när hon gäspar. börjar misstänka att vi har blivit lurade hos hundkenneln där i teckomatorp. kanske därför jag är ständigt förkyld, att det kliar på rygg och i hals och att jag nyser ca 784 gånger per dygn? ÄR KANSKE ALLERGISK MOT HENNE, TÅLER JU EJ KATTER!!!!! 
 
katt eller ej, blir inget mys i vilket fall som helst. måste till jobb vettni. 

TVÅ SIDOR

Publicerad 2013-10-12 18:19:29 i MUSIK, VARDAGLIGT,

 
ska strax iväg till en barndomsvän för att fira hennes 20årsdag. hon är hemma från huvestaden där hon bor med sin pojkvän numera. så blir inte alls för sällan jag träffarNA, och därför ska det bli extra roligt att få krama om henne. men precis som att jag är inne i en dålig rytm med sömnen, så är jag även inne i en dålig rytm med kläder. kan bli så opepp på att göra saker för jag inte hittar något att ha på mig.  
 
till exempel förra helgen när jag skulle fira rickle så klädde jag mig i helsvart, kände mig jättetråkig jämfört med alla andra. blev därför lite glad när en tjej råkade bränna sönder min tröja med sin cigg. jag bah "nu har jag en anledning att slänga denna FUUULA tröja" tänkte jag. blev såklart också jättesur och tänkte "ta din dumma äckliga cigg och BURN OFF VAAAA" 
 
har lockat håret för jag inte orkade duscha det (sant) och vet fortfarande inte vad jag ska ha på mig. mina finnar syns oavsett hur mycket concealer jag tar på, och så är jag så himla förkyld. varför ska jag ha en sånhär dag varje gång jag faktiskt har sett fram emot något jättemycket. 
 
måste få bättre framförhållning. lägga fram kläder en vecka innan, tvätta håret tidigt på morgonen, äta apelsin varje dag och aldrig äta choklad eller ha mens (--> finnar)
 
vill ha kul, men känns som mina kläder, min förkylning och mina finnar motarbetar mig. men ni vet ju vad kelly säger. 
 
 

Z

Publicerad 2013-10-12 13:31:05 i VARDAGLIGT,

 
GODERMORGON GODERMORGON BÅDE HERRE OCH FRU. 
 
hur störigt är det inte när halsduken råkar dra av örhängena? jag måste ha två väldigt ovanliga och fantastiska öron, då själva örhänget trillar ner på golvet men ploppen sitter kvar bakom örat. det känns som det naturliga skulle vara tvärtom? 
 
jallafall. nu ska jag åka och kolla på lite kvalmatch, därav att halsduken har åkt på.
lite fotboll om dagen är bra för magen sägs det. 
 
hoppas naturligtvis på vinst, precis som sverige igår. har jag sagt hur mycket jag älskar zlatan? älskar honom så mycket att jag:
- tycker mig se honom överallt. fick till exempel hjärtklappning när pappa till s. och n. på dagis kom körande på parkeringen (trodde det var zlatan)
- att varje gång jag stött på honom har jag inte vågat gå fram till honom och fråga om bild
- att idag när farfar berättade om "nya Z från rosengård" började jag gråta och sa "DÄÄÄR FINNS BARA ETT ZÄTA FRÅN ROSENGÅRD" 
- att jag knappt vill kolla matchen på tisdag för då är zlatan avstängd
 
just det, kvalmatch var det. måste springa!!!

FREDAGSMYS

Publicerad 2013-10-11 17:35:55 i VARDAGLIGT,

sitter och känner in fredagsstämningen. mmmmmm 
 
alltså det måste vara något magiskt med fredagar? det spelar liksom ingen roll att jag slutar fem. fredagen är ändå favvisdagen. idag ska jag hem till min vän felicia och äta tacos & kolla fotboll. mamma och pappa ska ha folk hemma som ska basta, äta grillat och kolla fotboll. inte för att jag blev utslängd som i UTSLÄNGD, men de frågade diskret om jag skulle göra något. 
 
så igår på träningen bjöd jag in mig själv till felicia och hennes familjs tacosmys. man ska alltid kunna sälja in sig själv i alla sammanhang :)))
 
hoppas det går bra för dig rickle med att vika servetter idag. lite inspiration:

ÅKTE MIN GRANNE NYSS FÖRBI PÅ EN GRÄSKLIPPARE MED HUNDEN???

Publicerad 2013-10-11 11:10:03 i VARDAGLIGT,

ATT BO PÅ LANDET:
herregud. pappa berättade att han hade sett grannen åka på gräsklipparen och hunden gåendes bredvid och frågat varför. tydligen hade han opererat foten och kunde inte gå, så han tyckte det var en bra idé att ta fram åkgräsklipparen (som han använder ca 8 gånger i veckan för att klippa gräset. hans gräs måste vara magiskt som växer så fort). jag trodde knappt på detta och tänkte att det var pappa som skojade. nu har jag fått det bekräftat. DET ÄR JU FÖR TUSAN HELT SANT!!!!!!
 
"till en början tyckte han (hunden) det var lite läskigt, men nu går det bra" 
 

NRJ

Publicerad 2013-10-10 23:14:10 i VARDAGLIGT,

ÅHHH blir lite tokig. går ständigt och väntar på att det ska bli "min månad". dels får jag nog släppa tanken med att en hel månad kommer vara bra. kanske får lära mig att uppskatta en bra helg  (som rickle, hoppas den blir precis lika super som du tror!!!!!!!!!) eller kväll. men kanske även ta tag i det? BAH GÖR NÅT KUL VET JA :)))
 
det känns bara som något motarbetar mig hela tiden va. är det inte kräk så, så är det noll energi, eller som nu - förkylning. egentligen mår jg inte så dåligt, utan är mer trött och orkeslös. vilken faktiskt nästan är värre. 
 
gör mig totaltdäckad med feber i några dagar, istället för att låta mig gå och vara trött i några veckor. 
 
 
nåja, överdriver kanske lite. hade i alla fall energi nog att göra en kastanjegubbe på promenaden med ungarna idag. 
 

Helgens alla festligheter

Publicerad 2013-10-10 21:23:57 i VARDAGLIGT,

 
SÅHÄR ROLIGT TYCKER JAG DET SKA BLI MED HELG!! !!!!! Känns som att jag spridit de på de flesta sociala medier för att så många som möjligt ska fatta budskapet; jag ska ha en fantastiskt rolig helg. Så vad händer?
 
Fredag: Skiter i biblioteksinformation med skolan och jobbar. Har lite dåligt samvete pga inte skolkat (på länge). Men behöver få in lite pengar och har redan bytt bort 2 pass. Dags nu. Hoppas jag får sluta rimlig tid, springa hem, duscha under 1 minut, byta om till (nyinköpt) klänning och springa bort till nationen på 2 minuter. Där ska det vikas servetter till lördagens festligheter och sen dags för middag med ett gäng människor som uppvärmning för lördagens stora....... ...............
 
Lördag: BAL!!! Jaaaaa det är ju bal på lördag!! Jag ska jobba på balen som en marskalk vilket innebär att jag är med på balen och jobbar samtidigt. Jag kommer sitta med på middagen och min uppgift under kvällen är att se till att mitt bord sköter sig och är tysta under tal/underhållning osv osv. Sen ska det festas hela natten, alla bord dukas undan (av andra eftersom vi marskalker kommer gå till en annan fest under tiden) och sen ska det dansas heeela natten lång. Ojojojojoj och det gäller att passa sig för att...... .....
 
Söndag: Ballunch! Klockan 11 bjuds det på ballunch på nationen och eftersom alla varit på balen kvällen innan och festat till 04.00 då stället stänger så kommer alla vara i samma dödliga plågsamma tillståndet. Men tydligen är det en del av grejen! Mitt mål är att inte sova mellan festerna utan försöka samla ihop en "väntefest" (borde ju inte vara svårt med över 500 baldeltagare??) och sen gå på denna lunch. Där det för övrigt är "rosa sagovärld-tema". Kan bli spännande.
 
Så detta är min helg! Låter rätt intensivt. Och det är ju det jag gillar. Det ska gå snabbt och fort, allting ska helst hända samtidigt. Vet inte om jag överlever men om jag gör det så hörs vi.... då.
 

Idag är en bra dag för 3 saker

Publicerad 2013-10-10 14:06:20 i VARDAGLIGT,

FARMORS KÖTTBULLAR TILL LUNCH!! Igen!!!! Ååååååhh önskade mig köttbullar i födeledagspresent och blev inte besviken när min kära farmor ger över en påse fylld med köttbullar som hon så försiktigt rullat och tillagat hela dagen. Min älskade älskade farmor <3<3 (och köttbullarna <3<3<3<3<3<3)
 
 
Och sen efterrätt!! Wowowowo vilken torsdag! Känns som att det är invigningen på en sjuhelsickes jäkla kalashelg dehära! Mer om det en annan gång.
 
3. Ska åka och träffa Vici som är nere från Umeå!!! Nere här i söder för ett besök och åjåjåjåj vad vi ska kramas <3<3<3
 
 

En samling av uttråkadfaces

Publicerad 2013-10-08 16:24:31 i VARDAGLIGT,

Sååååå tråkigt jag har nu. Jag tror det hände i London? Denna ständiga sällskapssjuka. Det var skönt i en dag, att vara helt ledig från det slitiga jobbet där men att sen inte jobba förrän eftermiddagen efter.... Vad skulle jag ta mig till? Vem skulle jag vara med? Varenda sekund var tvungen att stimuleras med något slags sällskap, att vara själv var plötsligt inte så härligt som jag alltid tyckt. 
 
Och nu sitter jag här. Det enda jag har massvis av just nu; tid. Inget planerat förrän 19 ikväll, kom hem lite efter 14 och lyckats OK att sysselsätta mig. Facebook och The Big Bang Theory och bloggar. Men nu då? Kanske borde jag plugga så att jag får lite gjort och inte sitter med ALLT ALLT när det är dags för nästa tenta. Kanske borde jag träna men jag sprang första gången igår och har ont i benen så tänker att jag vilar och springer igen imorgon istället. Kanske borde jag........ ????? Blir så frustrerad och ledsen för det känns som om jag gör studentlivet "fel." Int sitter väl alla andra Lunds studenter på sina rum med ingenting o göra? Nej de är ute och hittar på saker! Med sina miljontals vänner!! Och här sitter jag och känner mig som den muppigaste karaktären som någonsin gått på vår jord
 
 

PÄRON

Publicerad 2013-10-08 15:34:52 i FÖDA, VARDAGLIGT,

 
mmmmm sitter och äter ett knaprigt päron. har blivit upp över öronen förälskad och har ätit fyra stycken idag. barnen på dagis vill ha dem saftiga. nästan så päronen går sönder när man skär dem och så det rinner, slabbar och kladdar. HA HA, ta ni slabbpäronen så blir det knapriga över till mig. 
 
apropå päron. hade en dröm i högstadiet där min kompis hade blivit gravid med ett päron, tänk er ett stort päron ca 1.80 m lång. detta var verkligen helt sjukt, alltså rent biologiskt. hur gick det till? och hur kom det sig att päronbarnet växte i hennes lår? man såg tydligt päronformen på hennes vänstra ben. gjorde det enda rätta och gick till lärarrummet för att hitta NO-per. knackade på och när per öppnade sa jag alldeles uppgivet "titta per, gabbi är gravid!!!!" 

"ohhh, ska du bli päron? grattis!" 
 
HAHAHAHAHAHAHA, här vaknade jag av mitt eget garv och insåg hur himla fyndig jag är. HA HA HA, päron som i föräldrar och päron som i frukt, där fick jag allt till det!!!!!
 
okej, nog pratat om päron för idag. 

BAJS I HÅRET

Publicerad 2013-10-07 23:20:00 i VARDAGLIGT,

jag har vissa principer och teorier. på gott och ont. många av mina teorier, filosofier och principer innefattar hur man bäst undviker fåglar/fågelbajs. 
 
jag går ogärna på torg, jag går definitivt inte under träd om det kan undvikas (tex om det hänger ut en bit över gångbanor osv) och går inte under lykstolpar utan att ha tittat så där inte sitter någon fågel där uppe. 
 
om där flyger fåglar ovanför mig, så duckar jag på om jag cyklar. tänker att om jag är närmre marken så tar det längre tid för bajset att komma ner, vilket i sin tur leder till att jag hinner cykla fram en bit och slipper därmed att jag får det på mig. förutsatt att fågeln inte är en bit framför mig och jag då cyklar MOT bajset.... hemska tanke, men en risk man får ta. 
 
idag när jag var stressad från jobb till fotbollen så tänkte jag som alla mina kompisar säger till mig: 
"sluta larva dig, gå under trädet utan att titta upp" och plopp hördes det. fick en kall kår över hela ryggen och jag kände med handen..
det behöver ej vara bajs, det behöver ej vara bajs, det behöver ej vara bajs" upprepade jag för mig själv helt maniskt. tog en bild, men såg inget..
 
fanns det alltså en risk att jag gick här med bajs i håret utan att veta det? bara tanken gjorde mig gråtfärdig. kom till ip och haffade första bästa kompis "HAR JAG BAJS I HÅRET, JAG TROR JAG HAR BAJS I HÅRET, MEN TITTTTAAAAA RÅ???????" 
 
jag hade bajs i håret. och i samma sekund bröt jag ut i hysteriskt gråt. folk har alltid sagt att jag har varit mogen för min ålder :))))) 
 
sköljde av det med shampoo innan träningen, och kunde inte fokusera på något annat än bajset. okej att vi skulle ha beep-testet, men vem bryr sig; JAG HAR BAJS I HÅRET???????
 
köpte mig en lott. tydligen skulle det betyda TUR att få bajs i håret? jaja, vann 60 spänn. INTE FÖR ATT DET KAN VÄGA UPP DET FAKTUM ATT JAG HADE BAJS I HÅRET????
 
antal gånger jag har skrivit bajs i håret i ett inlägg: 8 ggr. 
 

Webcam-JOJO onsdag-torsdag

Publicerad 2013-10-07 14:01:27 i VARDAGLIGT,

Checka födelsedagstjejen!! Gick omkring med ungefär ett sånt här gap till leende hela dagen, det bara pirrade i magen och även om jag rev hål i min strumpbyxa och fick byta, hade en dålig eyelinerdag och att min cykelnyckel fastnade i låset så blev det ju ändå en bra dag!! Älskar födelsedagar. Ska från och med nu satsa stenhårt på att folk ska känna sig uppskattade och älskade på födelsedagar för trots allt är det en dag när man faktiskt tillåts att ha f-u-l-l-t fokus.
 
Och sen aaaaahhh denna avslappnade stund. TENTAN ÄR FÖRBI. När jag skrev den i torsdags var jag lite nervös, väcktes tidigt på morgonen pga efterfest i huset och vågade inte riktigt skriva mitt första ord sådär på pappret. Satt mest och skakade och kunde inte förmulera mig. Men när jag väl satte igång körde jag som bara den, pennan bara svävade över pappret och det flöt på. Blev klar efter 3.5 timme och cyklade hem i nedförsbacke och sol. Och en dominerande känsla av lättnad. Var SÅ glad och tänker inte ens på om jag klarade det eller inte. Orkar bah inte de. Just nu är det ignorance is bliss som gäller. Det jag inte vet lider jag inte av :):):):):):):):)
 
 

Vi känner alltså varandra!!

Publicerad 2013-10-07 13:56:54 i VARDAGLIGT,

Tanken kanske slagit er också. Att jag och Becci är väldigt väldigt otroligt väldigt sällan med på bild tillsammans. Kanske finns det fler där ute som ifrågasatt vår vänskap?? Kanske är vi helt okända för varandra eller så är det en person som har två alter egon?
 
Detta är alltså bevis!! Bevis på att jag och Rebecca är varsin person, som VISST känner varandra (syns dock alltför sällan) men har VÄLDIGT roligt när vi väl får umgås och kramas och snackas. PUSS REBECCA!!!
 

BRITT

Publicerad 2013-10-07 13:07:01 i VARDAGLIGT,

 
tydligen har britt namnsdag idag, vilket det har vitsats om hejvillt idag. "britt har namnsdag och denna veckan ska vi ha brittsommar, ho ho hoja ja vad komiskt alltså" 
 
himlen är lika grå som min tröja. gillar inte när folk ljuger för mig.........
 
hursomhaver. jobbar ju oftast bara eftermiddag på måndagar, vilket ger utrymme för en massa effektivitet på förmiddagarna. idag har jag endast hunnit måla naglarna. kom just på att jag riggade kaffekokaren för en stor kopp såhär efter lunchen, men har glömt sätta på den. nu hinns det i alla fall inte med. det positiva med detta är att mina föräldrar lär tro att jag har varit en underbar dotter som förberett kaffekokaren till dem, och det kan jag väl leva med :))))

IGÅR VARE LÖRDAG

Publicerad 2013-10-06 22:48:13 i VARDAGLIGT,

och inte förhindrar lite kräk att en ska ligga hemma även hela lördagen. 
 
på schemat stod avskedsmiddag för johanna och ebba som åker till USA i några månader och backpackar, sen 21årsfest för mina käraste rickle. ville så gärna hinna med båda, men transportsträckan däremellan känns som WASTE OF FEST, tur man har en pappa som kunde köra mig mellan ställena. *veVAr nEr Rutan mED en CidER i HanDEN och CRUUUUUISAAAAarR* 
 
 
hade en himla bra lördag jallafall. helgens konstaterande är följande:
- käka ej pizza från slabbig pizzeria
- käka ej kebab från slabbig kebabberia 
 
DÅ MÅRU ILLA VETTU :)))))

BLA BLA EN FREDAGKVÄLL

Publicerad 2013-10-05 00:20:00 i VARDAGLIGT,

 
sovit bort hela eftermiddagen. somnade strax innan två, sen väckte pappa mig lagom till middagen vid halv sju. mådde betydligt bättre när jag vaknade, så fick mig mig både mammas fisksoppa och en kanelbulle med ett glas mjölk. helt plötsligt känns allt lite bättre, och kanelbullens dag var inte helt wasted. 
 
ligger nu och lyssnar på maggios nya skiva, började snyfta lite när jag tänkte på att hon sjunger till sin lilla son bosse i hädanefter 
 
jag kan göra vad som helst för dig i världen
det har aldrig varit mer uppenbart, sen den dagen är det du och jag

ska försöka sova nu trots att jag det senaste dygnet har sovit ca 16 timmar. massa skoj som händer imorgon, så måste vara på topp som man säger. naTTi NaTTi

Oiiiii fredag

Publicerad 2013-10-04 17:17:00 i VARDAGLIGT,

Becca är sjuk och jag är (nästan) frisk!!!! Och har fortfarande inte fått gå UT och fira min födelsedag men detta ska göras ikväll!! Gash har ju varit dålig på att skriva (sedan tentan igår har jag bara släppt ALLT ansvar) men ni ska bli uppdaterade i sinom tid. Nu ska jag duscha och sen hem till farmor och äta födelsedagsmiddag. Sen....
 
SEN KOMMER SARA HIT!! Hela vägen från huvudstaden kommer hon för att fira födelsedag med mig och vara med på den grömma fest vi ska ha i huset imorgon.
 
Oh. Yeeah.
 
PS har köpt ny kedja till mitt halsband nu!! In på Guldfynd och tog de första jag såg. 475 jäkla riksdaler och märker nu att kedjan är liiiiite kortre och att hjärtat glider av när jag tar av mig haldbandet för exempelvis dusch... Kanske inte mitt bästa köp alltså....... ..... .......................
 

TRODDE DENNA FREDAGEN ENDAST HADE TVÅ POTENTIELLA RIKTNINGAR

Publicerad 2013-10-04 13:26:00 i VARDAGLIGT,

i och med att jag inte har ett heltidsvikariat på förskolan, så finns där alltid utrymme för att förlängas innan och efter min nuvarande arbetsdag. denna fredagen skulle jag vara ledig. om det hade förblitt så, så var min plan att ta lite sovmorgon, äta en god frukost, träna något, baka kanelbullar, träffa mindy och hjälpa henne med hennes flytt, köpa en god lunch någonstans, äta fisksoppa till middag, basta och titta på idol. 
 
men så finns där ju en chans att bli inringd också, vilket jag blev idag. fick lite sovmorgon, och stack sedant till jobb, utan frukost i magen däremot. hann vara där i ca 2 timmar tills jag likt en drama queen stormar ut från lunch in på toa och spyr. 
 
den här riktiningen hade jag inte riktigt förväntat mig, blev hemkörd av en kollega, och har nu bytt om till pyjamas och krypit ner i sängen och hoppas på att det inte blir mer av det. har känslan av att jag kan skylla på pizzan jag åt igår. MAN SKALL ICKE LITA PÅ PIZZZZZOR.
 
det som känns absolut jobbigast är att jag mår dåligt på kanelbullens dag, vad har jag gjort för att förtjäna det????
 

GOMÖRRN

Publicerad 2013-10-03 07:32:00 i VARDAGLIGT,

har ju lite svårt att somna på kvällarna, och igår var en sådan dag då jag var ganska så trött hela dagen. sov en timme på soffan och kände mig som alltid efter en liten eftermiddagsnap ännu mer trött än vad jag var innan. blev lite optimistiskt och tänkte:  "åh idag kanske är en kväll då jag faktiskt kan somna" 
 
låg i sängen och hade släkt lampan halv tio. försökte ta till mig alla tips jag har läst om. ej vända mig för mycket, andas djupa andetag och inte tänka på saker som stressar upp mig. 
 
sista gången jag tittade på klockan var den 02.34. så det lyckades ju sådär.. 
 
med ca 3,5 timmars sömn inatt är jag ändå relativt pigg måste jag säga. ledig imorgon, så man kan säga att jag tar helg idag. efter jobb blire pizza med tjejerna i laget!!!!
 
 
 

JOHANNA RICKLE

Publicerad 2013-10-02 14:18:36 i VARDAGLIGT,

GRATTIS PÅ DIN 21ÅRSDAG RICKLE!!!!!!! du har alla anlednignar till att fira din din födelsedag som om det vore din sista 21årsdag någonsin.... två bra anledningar är att det är lill-lördag och sol. 
 
.. sen finns där fler viktiga anledningar till varför du ska uppmärksammas och firas hejdundrans mycket. för att du: 
♥ är världens gladaste och positivaste människa
♥ sprider energi runtomkring dig 
♥ är ambitiös och flitig
♥ har världens balans mellan att vara skojig och kunna se det allvarliga i saker 
♥ älskar att dansa 
 
 
SÅ UT OCH FIRA OCH HOPPAS DU FÅR EN UNDERBAR DAG!!!!!!!!!!!!!!!!!! 
 

OJ VAD DÅLIG UPPDATERING AV REBBELI

Publicerad 2013-10-02 13:58:00 i VARDAGLIGT,

(grattis världens bästa rickle ♥ du ska få ett helt inlägg sen!!!!!)
 
måndag och tisdag har jag jobbat över båda dagarna, idag har jag endast jobbat tre men det känns som 50. fotografering stod på schemat idag eftersom det blev inställt förra veckan. jag har varit med om tre fotograferingar på mitt nuvarande jobb. INGA av de tidigare två har varit som idag. 
 
fotografen var sen, så inne stod alla 42 barn + 8 fröknar, en mamma med sina två barn som skolas in, och en lärarstudent och väntade för att komma ut och ta bilden. nyinskolad pojke på 1 år gallskrek, f, 3 år skrek för han hade snor som rann, g, 2 år drog i mitt ben och ville bara bli buren medan v, snart två sprang rundor runt. SAMTIDIGT som detta skrek alla barnen som var till höger i kapprummet: 
 
- "andra sidan är ni klara?", varpå barnen på vänstra sidan svarade: 
- "jajamensan fattas bara" 
 
detta typ hundra gånger :))) 
 
till sist kom vi ut och skulle ta bilden. en flicka trillade ner från bänken, en annan vägrade ta av sina solglasögon, den tredje gallskrek och den fjärde ville absolut ha handen nere i ena frökens tröja.
"ifall i alla fall fröknarna ser glada ut så blir bilden jättebra" sa fotografen till sist. jag hamnade i någon form av utanför-min-egen-kropp-läge och fann det hela ganska komiskt. 
 
efter detta väntade en lite försenad lunch, och ovanpå allt kalops, vilket är det värsta jag vet :))))))
 
såg det som ett teckan att det var på tiden att köpa med mig en räksallad hem. mmmmmmm livet
 

Katastrof

Publicerad 2013-10-01 22:47:10 i VARDAGLIGT,

AAAAAAAAAAAaaaaaHHhhhHHhhHHhhhhh!!!!!!!
 
Neeeeeeej ser ni hur naken jag är? Ser ni vad som fattas? Jaja tänk inte på fotona bakom som jag satte upp igår utan kolla runt min hals!! Bandet som brukar vara där? Bandet i guld som brukade vara runt min hals? Sönder!!!! NeeeeeeeejeledkjnsfösLDKHJOÖEPWQS Fan fan fan sönder!!! Det bara kollapsade när jag skulle ta av mig tröjan och duscha. Föll på golvet vara sådär, i två delar. Anstränger mig för att inte falla ihop men Veronica Maggios nya låt "Låtsas som det regnar" (vilket är en av de finaste låtarna jag hört) hjälper jag inte riktigt.
 
Försöker verkligen att tänka på hur glad jag varit hela veckan och födelsedag imorgon ju!!!! Men mitt älskade halsband som betydde så OTROLIGT mycket för mig. Neeh kom på en grej nu! Måste gräva upp den från soptunnan, ska spara hjärtat och fixa en ny kedja bara!! 
 
Aaah OMG bara sådär vände mitt humör?! Sjukt!! 
 

Glad 1 oktober alla!!

Publicerad 2013-10-01 11:09:01 i VARDAGLIGT,

Mmhhhhh så gottigt. Den 1a i varje måbad har fått en speciell betydelse sedan en resa till Frankrike vi gjorde med pappa ca 200...3? Vi träffade våra familjekompisar där och hyrde tillsammans ett stort hus i södra France. Väldigt härligt vill jag inflika, men inte det jag skulle komma till. Våra goda vänner lärde oss "bustricket" man drar den 1 i varje månad; man säger såhär- pinch and a punch for the first day of the month (så man får nypa och slå till någon) flick and a flack you cant get me back (sen slåt man försiktigt till dem och informerar om att de inte kan göra det tillbaka på dig själv) Detta har alltså följts religiöst av familjemedlemmar och vi har lyckats värva några kompisar till detta *bus* också.
 
Hehehe pennan bakom örat har blivit riktigt bekvämt och vant nu! Finner mig själv dock ofta leta efter den och finner den till slut... Bakom örat. Som igår också, när jag cyklade från studiegruppen och plötsligt känner någonting krype vid nacken, får panik i tron om jordens största insekt men inser sen att det ju bara är lilla penneli som sitter kvar. 
 
Kan man äta lunch 11.07 även om man åt frukost 09.34? Är hungrig och sugen på den där kyckligen som ligger i kylen. Vet någon av alla er som inte läser denna blogg om det är safe att tillaga en kyckling som legat på upptining sedan igår morse? Eller bode man slänga skiten för att slippa salmonella i 21-årspresent?
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela