JÄVLA SKITLOTT

Publicerad 2013-08-31 19:17:02 i VARDAGLIGT,

varje gång jag har en oskapat lott i handen tänker jag: 
 
"azzååå shit. tänk om jag är miljonär utan att veta om det. här går jag med högvinsten i handen, utan att veta NÅGONTING alls. amagad vad coolt"
 
8 sekunder senare. 
 
nehepp, inte denna gången heller.......
 

VARFÖR SER JAG SÅ RÖD UT???

Publicerad 2013-08-31 19:12:10 i VARDAGLIGT,

 
sitter alltså hemma en lördagkväll och skrapar triss. och så är jag tandlös. dessa två faktorer gör genast så att jag känner mig 50 år äldre. 
 
denna veckan har verkligen inte alls blivit som jag hade tänkt mig. när jag opererade bort tanden i tisdags så frågade jag (innan ingreppet i och för sig) om jag fick träna på kvällen - det fick jag inte. 
 
nu sitter jag här lördagkväll och vet inte ens om jag kan spela matchen imorgon, vilket SUGER så himla mycket. 
 
jag får helt enkelt hoppas på att det mirkaulöst inte gör alls lika ont imorgon. och gör det inte lika ont så ignorerar jag min förkylning totalt och spelar ändå. 
 
 
 
 
 

Lite bara så så ni vet jag jag lyssnar på

Publicerad 2013-08-31 16:19:00 i VARDAGLIGT,

För en låt kan vara det enda jag lyssnar på, på en hel vecka. Just nu är jag insnöad i dnna pärla. Känns som en sååå fiiiin kärlekslåt. OCh kärlek som inte går. Men man vill!! Men det bara går inte. Och då skriver man en låt som denna så att andra, kanske exempelvis en tjej i Skandinavien som går igenom en tid fylld av förvirring, förväntan och ångest i en salig röra, så att hon kan lyssna på denna och få utlopp för alla känslor genom tokböl.
 

OJ OJ OJ snabbt upp pirrig i magen och känner mig känslomässigt bakis från gårdagens ledsamhet men ändå!! Idag ska jag ju flytta!!?!!

Publicerad 2013-08-31 10:18:42 i VARDAGLIGT,

Eller.... Vi pratar inte så mycket om vad jag ska göra, eller hur, det blir bara lite mer nervöst då. Vi kan ju fokusera att jag känner mig spänd!! Nervös!! Exciteeeeed. Såklart ska jag dokumentera detta likt en vildlivsfotograf skulle fota en grupp utrotningshotade enhörningar. I Saharas torra öken. 
 
 
Mvh, Den Spända Rickelen
 
 

Tillbaka i mitt hus!!!!

Publicerad 2013-08-30 23:35:00 i PÅ RESANDE FÖTTER, VARDAGLIGT,

 
..... men ack detta gör mig ju inte ett dugg glad. Jag har haft 4 alldeles fantastiskt underbara dagar i London och AHH MA GAASH vilken känsla det varc att springa in på ex-restaurangen och bara attackeras av kramar, underst i högen och typ bara känna *kÄrLeeEEeEeeK* Vad gör inte detta för självförtroendet då?
 
Och eftersom jag älskar mina vänner där mer än jag älskar mig själv så var det ett svårt farväl. Tågresan från city till flygplatsen var en bölfest och tack du snälla tant brevid mig som försedde mig med näsdukar. Även med solglasögonen på, dig lurade jag minsann inte! Så lite snyft snyft snyft.
 
MEN. Vi ska inte vara för ledsna allt för länge. Jag får ge er mitt kärleksbrev till London en annan dag. För vet ni vilken stor dag det är imorgon elleh- jag ska ju flytta! Ogillar egentligen att prata om det för känns som att det kommer gå dåligt ju fler som vet och/eller ju mer jag pratar om det. Hur som helst så har vi hyrt släp, det mesta är packat och kanske spenderar jag första natten själv i nya boendet imorgon..... 
 
/Nervis-negativio-Jojo
 

AVSKEDSMYS (även ifall det inte är mysigt med avsked)

Publicerad 2013-08-30 16:55:00 i VARDAGLIGT,

 
ljög lite innan när jag snackade om dieten. var på lite avskedsmys hos en kompis som ska flytta iväg i fyra år för att plugga (grattis till dig som vet vad du vill med ditt liv!!!!!!!) hade gjort så himla fint och förberett en massa gottigt. drömmen för en allätare som mig, mardrömmen när man knappt kan öppna munnen och verkligen inte tugga. 
 
men fighter som jag är kämpade jag på bra ändå. delade vindruvor i små bitar och likt en orm svalde jag bitarna hela, malde ner brie med min vänstersida och svalde melonbitarna hela. dessa timmars användade av en ganska så svullen käke, resulterade i flera timmars dunkande och blödande inatt. vilket gav mig en sovmorgon (snoozade i ca 2 timmar) där jag egentligen hade tänkt städa rummet, vilket jag på så sätt slapp, så där finns väl plus och minus med allt. 
 

GRÖÖÖÖÖTIG I HALS OCH MAGE

Publicerad 2013-08-30 11:45:50 i VARDAGLIGT,

 
woho, grööööt igen. denna veckans diet har bestått av: 
kvarg
tomatsoppa
sparrisspoppa
fisksoppa 
kvarg
tomatsoppa
gröt
gröt
gröt
kvarg
tomatsoppa
 
som tur är att jag gillar dessa fyra ting ändå. jobbar endast eftermiddag idag, och istället sliter mina kollegor med en mindre hela förmiddagen för att jag skulle kunna få vara hemma och vila upp käken min och halsen min. fick ett litet bryt igår på jobb i samband med att tabletterna slutade verka. huuuuuja vad det gör ont då. målet är att kunna spela match på söndag, nu dunkar det varje steg jag går så det ser mkt ljust ut :)))))))))

SVULLO

Publicerad 2013-08-28 16:49:00 i VARDAGLIGT,

igår när bedövningen hade släppt och jag tittade mig i spegeln, så tänkte jag "kanske är jag en sådan som har tur, som inte blir svullen och har överdrivet ont" det fick jag äta upp redan på kvällen när jag skulle lägga mig. FY TUSAN VAD DET GJORDE ONT. tryckte i mig några tabletter och kunde faktiskt sova nästan hela natten. 
 
på morgonen fick jag äta igen. jag var visst lite svullen ändå. 
 
det värsta är att inte många har kommenterat det förrän jag har berättat själv
"HAHAHA GUUUUUUD, jag tyckte du såg lite svullen ut, men vågade inte säga något"
"jag undrade just om du var lite svullen för det är morgon eller ifall något hade hänt"
 

SKENET BEDRAR

Publicerad 2013-08-27 21:08:10 i VARDAGLIGT,

 
för jag har så himla ont nu. och inte en konkret smärta som "nu har jag klämt fingret i dörren", utan mer mensvärk. kan liksom inte ta på det, utan det bultar, dunkar, maler i hela käken. andra äckelfaktorer är att det rinner blod konstant och att jag känner tråden de har sytt med. 
 
lyckades äta lite tomatsoppa och kvarg till middag, tandis sa till mig att tugga med andra sidan, men för att göra det måste jag göra samma rörelse med höger sida, vilket gör svinont. och jag som har planerat att bjuda en vän på middag och överraskning imorgon. numera lutar det mot soppa, och hur tråkigt är inte det??
 
fyfan. går och räknar ner tiden tills det är läggdags, och då ska jag unna mig några piller <3 

NU HAR JAG EN TAND MINDRE

Publicerad 2013-08-27 15:30:00 i VARDAGLIGT,

 
snacka om kontraster, rickle åker till london och jag ligger i en tandläkarstol och får min tand utsliten. mamma hade för sig att jag hade sagt fyra, och kunde inte följa med. som tur är så fick jag sällskap av pappa istället. ingreppet i sig visade sig vara ganska lugnt, det var inte kul, men bedövningen gjorde ju definitivt sitt. 
 
då förflyttades oron istället till NU. tandläkaren menade att bedövningen skulle hålla i ca 4 timmar, varför börjar jag redan få ont då?? 
 
försökte pika henne att jag kunde få en till spruta när jag var färdig för att den skulle hålla längre, antingen fattade hon inte på grund av att hon var dansk, eller så tyckte hon det var en dålig idé. det blev i alla fall ingen extra bedövning, så nu får min smärtgräns testas. 
 
och dessutom så får jag inte äta på några timmar, så även mitt humör. 

Kolla jag sa ju det!!!

Publicerad 2013-08-26 23:06:02 i VARDAGLIGT,

Sekunden jag tryckt på Publicera på det förra inlägget, det här med att hjärnan vaknar när man ska sova, så sitter jag här och kollar roliga filmklipp på Vine. VA!!!!!!!!!
 
Var det inte detta jag precis pratade om- att så fort jag ska gå och lägga mig så är det som att hjärnan vaknar till liv och bara komemr på m.i.l.j.o.n.e.r. saker som jag bara m-å-s-t-e göra! Aja det är oftast vid den här tiden mina bästa och vassaste idéer kläcks. Så nu har ni några roliga klipp som dyker upp under veckan. Min blogginsats- återställd!

Full rulle-le-le-leeeee

Publicerad 2013-08-26 22:57:13 i VARDAGLIGT,

Fifan min gomp alltZå. Så jävuligens trött nu??? Vill typ ej tänka på vilken pepp människa jag var innan och hur mycket jag gjort idag. Felåt! Men en bra sak är att jag ska lägga mig nu och jag *tror* jag kommer somna på studz. Till skillnad från tidigare kvällar där hjärnan vaknat till liv så fort huvudet slagit mot kudden. Det skapas listor, tänks igenom vad jag ska göra, ooh ack o ve vad mycket jag måste få gjort o sen ny skola o inte känna någon där o sen ångest o sen ångest för att jag känner mig så avslappnad o sen känslomässigt vilse o sen klockan 02.14!!!!! Waaaaahhhhh
 
 
Här är jag iallafall. Nästan sovandes på min absolut minimalaste packning jag någonsin haft med mig. Och ändå tycker jag kanske att jag har lite mycket? Jag menar, jag kommer väl då definitivti mest absolut gå och köpa saker där? Jag lurar bara mig själv om jag säger att jag kommer motstå! Nåväl, kanske drar ut en liten tisha då. Kanske är den inte heller så Londonc00l trots allt helläh? Gäsp ska sova.
 
 

HEJDÅ TANDEN MIN

Publicerad 2013-08-26 22:08:00 i VARDAGLIGT,

antagligen den första, och definitivt den sista bild på min visdomstand. imorgon är det slut på klokheten och tanden ska opereras ut. inte det att jag kommer sakna smärtan, eller (vill knappt säga detta högt, läs: skriva detta högt) min dåliga andedräkt pga tanden. men det känns ändå inte alls kul. har tvingat mami att ta ledig från jobbet och följa med som mentalt stöd samt tolk då min tandläkare är dansk. sist sa hon till mig på danska att jag skulle boka en tid för operation, och sen sprang hon efter mig på parkeringen för att jag inte hade gjort det - kommunikationsfel pga olika språk. tur att mamma är halvdansk. 
 
 
 
 
hejdå tanden, älskar dig men ej din smärta. 
du kommer alltid finnas i mitt hjärta. 

BESTÄM DIG VETJA

Publicerad 2013-08-26 19:47:00 i VARDAGLIGT,

jag älskar sommaren och allt vad den innebär. jag gillar fina höstdagar. vad jag inte gillar är nästan-höst-men-ändå-inte. antingen kan det vara kallt, eller varmt. håll inte på att växla fram och tillbaka. 
 
JAG BLIR TOKIG, VET INTE VAD JAG SKA HA PÅ MIG. 
 
jag bryr mig inte om sommaren är slut, jag bryr mig inte om att hösten är här. men låt mig i alla fall veta!!!!!!! får panikis på det här mellanmjölkväder, varmt ena sekunden, kallt andra. 
 
kan vi inte mötas halvvägs? vad sägs om fint väder, men lite kyligare? 
 
 
 
 

NÄR EN TRE TIMMARS ARBETSDAG BLIR TILL TIO TIMMAR ISTÄLLET

Publicerad 2013-08-26 17:53:00 i VARDAGLIGT,

skulle få en enorm sovmorgon idag, och inte börja förrän 14.00. hade planerat min dag i detaljer, vad jag skulle äta till frukost, till lunch, hur många paradise hotel-avsnitt jag skulle hinna se. 
 
jag skulle städa mitt rum, träffa mindy en kortis, gå ut med wilma, tömma diskmaskinen, skriva höstshoppinglista, tömma soporna, damssuga på rummet och måla om naglarna. 
 
och så hann jag inte göra något för jag blev inringd vid sju :P:P:::P:P::PPPPPPPPPPP
 
 

Helvetet sicken daog

Publicerad 2013-08-26 17:32:08 i VARDAGLIGT,

Pjuuuuhhhhh. Med risk som att låta som en överpepp energiknippe som man bara vill strypa på en regnig seg dag så säger jag- JÄKLAR VILKEN BUSY DAG JAG HAFT. Har gjort följande:
 
- Färgat håret hos frissan och därmed blivit kvitt utväxt!! Vet dock inte hur jag ska känna för resultatet, minns bara att jag blev betydligt nöjdare förra gången....
 
- Knatade till Åhlens och handlade Coca Cola läppsyl, sminkwipes, födelsedagskort, schampo+balsam, pärm & överstrykningspennor
 
- Tog tåg till Lund för att hämta nyckel till mitt rum i studentboendet!! Detta förtjänar massvis med smiles. Gick till mitt "nya hem" och hälsade på huskamrater, fick en ordentlig tur av byggnaden och hann uppskatta den fina trädgården som finns där. Bered er för garden party deluxe.
 
- Tåg till Malmö, växla thai-pengar som legat och skräpat sedan resan i juli. Äntligen riktiga pengar!! Växlade de direkt till pund så jag har cash till Londonresan imorgon. Booyah.
 
- Buss hem, skriva födelsedagskort, cykla till ICA, posta födelsedagskort+present. Cykla därifrån till jobbet 200 meter bort.
 
- Lämna jobbkläder och plockade med pasta hem. Tänkte på hur jag skulle kränga räkspaghettin så fort jag kommit hem. Hann tänka på det här med självkontroll och kanske skulle jag vänta tio minuter, bara för att testa?
 
- Sket i det, mulade räkspaghettin.
 
- Skrivit ut saker jag boardingpass för Londonresan och sitter nu och packar. 
 
 
 
FATTA!!! Jag har nog inte varit så effektiv sedan jag var typ 12??????? Vilar lite nu och samlar energi för kvällens danspass. OOOoooohohohohOHHOho som jag ska svettas. Därefter ska jag också träffa Ebba som flyttar till Växjö snart och ska plugga där. Detta tycker jag är dumt då jag gärna velat ha Ebba närmre!! Sen tänker jag att jag kanske inte har rätt att säga så med tanke på att jag flyttade tvärs över till USA och sen vips till London efter det. 
 
Okej drabbas nu av mega-mega-skuldkänslor gentemot alla jag lämnade bakom i flyttar.
 
/Rickelen
 
 
 
 

FOOLING MYSELF

Publicerad 2013-08-25 23:08:00 i VARDAGLIGT,

och så försöker man intala sig själv att man har en lugn vecka nästa vecka för man är småsjuk, och så har man bara inte skrivit in något i kalendern
 REBBELI

SÖNDAG I SIN ENKELHET

Publicerad 2013-08-25 21:28:00 i FÖDA, VARDAGLIGT,

 
hemma på mitt favoritställe igen. <3 
 
spenderar oroväckande mycket tid ätandes i min säng, jämfört med hur mycket jag sover där. mina sömnsvårigheter kanske hänger ihop med att jag gör allt annat i min säng än att sova i princip. typ äta, kolla film/datorn, spela mobilspel osv osv. 
 
sover där gör jag ca 5 timmar om natten. antal timmar jag äter, hänger med datorn osv i sängen: ca 8 per dygn. 
 
jallafall. var inne med mamma och pappa och kollade MFF-IFK göteborg. vilket hejdundrande insatts MFF gjorde idag. dominerade matchen och hela stadion skakade konstant. åh vad jag vill lära alla mina ickefotbollsintresserade vänner att älska fotboll vid sådana här tillfällen. de inser ju inte ens vad de missar??? så frustrerande... 
 
 
något annat som är minst lika frustrerande är att jag mår PiSSdÅliGT igen. ont i hals, knopp & kropp, och snorig ovanpå det. låt mig va frisk, eller fisk. få bada året om, dröööööömmen ju!!!!

BAKA BAKA LITEN KAKA

Publicerad 2013-08-25 20:56:00 i VARDAGLIGT,

tänkte säga min äldsta vän, men riktigt så är det inte (hon fyller ju trots allt år i augusti...), men unni är en av de jag har känt och umgåtts med alla längst. från dagis till nu, och utan uppehåll. idag fyller hon 21 år och jag har länge finlurlat på vad hon ska få av mig. unni är världsmästare på att komma på presenter och jag har varje gång blivit lika förvånad och glad för allt jag har fått. när jag fyllde 20 bjöd hon till exempel med mig på filip&fredriks show i lund. 
 
och som jag skrev tidigarte bjöd hon med mig på coldplay i augusti förra sommaren. 
 
i min skalle har det ekat tomt, och det bästa jag kunde komma på igår när vi hade varit och druckit drinkar (läs: ekologisk hallonläsk för min del) var baka. så började jag blanda ingredienser till morotskaka, som jag vet att unni älskar. 
 
ställde klockan på halv nio för att hinna åka till affären och köpa de sista ingredienserna, grädda den för att sedan vara hos unni vid tio så hon skulle få den till sin brunch. 
 
och så vaknar jag elva....
 
 
jahapp. hon fick den lagom till lunch istället. 
 
 
 
den blev nog den fulaste morotskakan jag har bakat, mest på grund av "ska se om kakan är färdig-hålet" men det är ju trots allt tanken som räknas. 
 
morotskakan är alltså en tillfällig present, och jag hoppas innerligt jag kommer på något bra innan den är uppäten!!! tips mottages gärna!!!!!

En såkallad söndag

Publicerad 2013-08-25 20:55:09 i VARDAGLIGT,

Hej glada söndag! Har bara glidit omkring idag och gjort lite plock här och chill där. Typ såhär såg dagen ut.
 
Fick ett choklad i present idag och lyckades inte äta det i hela 20 minuter. Sen blev det dagens lunch. Den var ljuuuvlig!
 
Smort in mina läppar med ny, härligtdoftande läppbalsam. Fräknen på läppe är från en intensiv solbrändhet i la Mexico.
 
Här är det! Vanilj och nötter- det tackar man inte nej till!
 
Packat ihop mina saker i kartonger inför flytten till Lund nästa helg
 
Åkte iväg på ett Zumbapass och passade på att värma upp höfterna innan start.
Den här sången har gått om och om och om hela dagen. "Det är inge synd om diiiiiig...."
 
Blev svettig och tog klappade min svettmage.
 
Käkade majskolv och kyckling och hade allt mellan tänderna.
 
Har massa saker att göra imorgon och gjorde det jag gjorde bäst för att hålla ordning på allt i skallen- Listaaaaaaa.
 
Duschade och slog mig ner framför teven. Såg ut såhär.
 
Såg nyss att Notting Hill OCH Pretty Woman går på teve ikväll! Försökte gömma min godispåse som jag skulle låta bli idag an någon anledning, glömde anledningen och sitter här nu och mular allt till filmstarten! Go söndag vavavava!
 

COLDPAY

Publicerad 2013-08-25 14:13:00 i MUSIK, VARDAGLIGT,

det är som rickle säger, coldplay ligger oss båda varmt om hjärtat. har sett dem tre gånger och alla tre har varit så bra på sina olika sätt. första gången var jag och unni och såg dem i stockholm. en weekend i stockholm med coldplay-konsert inkluderat kan ju inte bli fel. den var helt fantastisk och vi hade suveräna platser, lite extra speciellt eftersom det var första gången också. 
 
 
 
andra gången var med min kära rickle och en kompis till oss som heter olivia, i göteborg. med faktiskt ännu bättre platser, enda framme vid staketet var vi, vilket var en stämningshöjare till tusen. 30 grader varmt, strålande sol och en gråtandes rickle bredvid en. en underbar upplevelse det med. 
 
tredje gången gilt var i köpenhamn förra sommaren. unni och jag hade sedan tidigt bestämt att vi skulle gå, när biljetterna släpptes var jag på jobbet och unnis bror kunde bara köpa ut ett visst antal, och jag stod till sist utan. lite deppig, men tog det ändå helt okej med tanke på att jag hade sett dem innan. 
 
konsertdagen ca 15.00 var jag ute med wilma min hund och repeatade "swallowed in the sea" och var lite ledsen för jag inte skulle få se dem, när telefonen ringer
 
"VAD GÖR DU IKVÄLL?????? frågade unni mig
"INGET VADDÅ DÅ" svarade jag
"mamma är sjuk så jag tänkte..... (tänkte vad ville jag skrika).... VILL DU MED PÅ COLDPLAY??????
(så glad blev jag då)
 
helt fantastiskt underbart, sjukaste upplevelsen med fyrverkerier, konfetti och sjukt bra låtar. 
 
 
 
med det där med att rickle har fått en autograf hade jag ingen aning om, hur kan du ha missat att säga det?????????
 
 
 
 

DET BÄSTA JAG HAR!!!!!

Publicerad 2013-08-25 11:36:20 i VARDAGLIGT,

Rebbeca och jag har en sak gemensamt. Eller, vi har många saker gemensamt men en STOR och BRA sak vil båda gillar är Coldplay. Detta älskade band!! Jag kan inte specifikt berätta hur och/eller vad Rebbi har för känslomässig koppling till dem men för mig är de zuperduperviktiga då de var mitt soundtrack under *svåra tider* och höll mig sällskap och de var gudarna jag såg upp till.
 
Tyvärr, och detta säger jag med ett tungt hjärta, har jag inte sett dem så många gånger som jag önskar och som de förtjänar. Men jag har haft massvis med chanser! 2008 (tror jag det var) spelade det i Sthlm och en tjej på mitt jobb sa att hon skulle sälja sina två biljetter. För att dra den korta historian hittade jag ingen att gå med så fick stå över. Med ett tungt hjärta. Övriga gånger har det bara handlat om att jag varit för långsam i nyhetsflödet och biljetterna har sålt slut på vad känns som 17 sekunder.
 
Men det var inte detta jag ville berätta om!! Utan istället en glädjande nyhet!!!!! För KOLLA VAD JAG HAR!!!!!!!! När jag jobbade i London, på min sista kväll, kommer en man in som jag tycks känna igen. När min kollega då poängterar att "trummisen i Coldplay sitter vid baren" är det ju bekräftat- omg Will Champion är i "min" restaurang. Jag ställer mig halvt brevid och glor, skakis i benen och handsvett. Mina övriga kollegor frågar hur det är med mig, "behöver du något härifrån" men jag bara skakar på huvudet med en frånvarande blick. De börjar ana vad som händer i mitt huvud. Till slut samlar jag mod och säger till da drummer vilket fan jag är och hur fina Coldplay är. Han tackar så mycket, säger att det var snällt sagt och att det betyder mycket för honom att höra det. Jag bara fnissar och nickar dumfånigt på huvudet. Sen tar jag sats en andra gång och frågar om jag skulle kunna besvära honom för en autograf. "Självklart! Vad heter du?" 
 
 
Och här är den! En auograf skriven till mig av trummisen i Coldplay. Den här ska fan ramas in!!!
 

SjälvömkarN^

Publicerad 2013-08-24 21:30:13 i VARDAGLIGT,

Så medan Rebban är ute och äter lyxig sushi och dricker drinkar med födelsedagsfirande kompisar så är jag hemkommen från surströmmingsfest! Kan inte säga det nog med gånger hur äckligt det luktar och går omkring och oj:ar mig när jag tänker på doften. Det är som att min näsa har registrerat doften och lagrar den i näsborren? Så sitter man helt oskyldigt så bara dras doften fram och man bah *öööööörrrghk* 
 
Men ville såklart inte vara "som alla andra" på festen som bara klagade på hur illa det luktade så drog på brave face och kaxade till med det "njaaa, man vänjer sig efter en stund? Så farligt är det väl inte? Och nu när jag kommer hem och är själv hemma ligger jag i mental fosterställning vid blotta tanken på den där ruttna firren.
 
Och meda Rebban då som sagt är ute och svirar sitter jag hemma själv, lite illaluktande, men redo att göra något! Men ingen att göra något med!! Hatar när detta händer!! Blir så tjurig i ren frustration och tycker SÅ fruktansvärt synd om mig själv. I denna saliga blandning känner jag mig som en sopa utan kompisar. Sen självrannsakar jag mig själv och funderar på varför jag har denna känsla? Är jag en dålig vän eller kan jag bara inte skaffa nya kamrater? VAD ÄR DET FÖR FEL PÅ MIG?!
 
 
Men har iallafall nagellack=jobbar ej mer=inge mera nagellacksförbud. Så går aLL iN med orange. 
 

SKYNDA LÅNGSAMT

Publicerad 2013-08-24 19:50:00 i FÖDA, VARDAGLIGT,

sitter mest och tittar och beundrar maten. som alltid när jag äter sushi, dricker oftast kopiösa mängder vatten för att jag inte vill att det ska ta slut. 
 
börjar däremot få bråttom nu, ska in till stan och dricka lite drinks och fira att min kompis fyller år imorgon. så på tidN att börja äta nu. 

THE RETURN OF THE ICA-KORT

Publicerad 2013-08-24 13:16:14 i VARDAGLIGT,

skulle överdriva om jag sa att jag har letat efter mitt ica-kort hela morgonen, men en stund i alla fall. var som jag misstänkte att det var i min andra plånbok, men fick smått panikis igår när jag skulle dra det på ica och jag inte hade det där jag trodde att det var. nu är det åter i min ägo, och mitt hjärta har fått ro igen <3 
 
NU ÄRE FIKADAGS!
 

En känsla

Publicerad 2013-08-24 11:49:29 i VARDAGLIGT,

 
Alisa har lämnat mig!!!!! Inser att detta ej säger något eftersom jag varit SÅ KASS med att blogga under henens besök! Alisa är då alltså en p00oOlare till mig som jag träffade under min au-pair-tid i USA. Och hon bokade hastigt och lustigt och härligt en tågbiljett ner hit från Norrköping och var med mig torsdag-lördag. 
 
OCH SÅ ROLIGT VI HAR HAFT?! Vi hann med rundturer i området, fikade på de italienska stället jag jobbade på, käkade massa mat, handlade sprit, åt mer etc etc etc.
 
Nu mår jag lite dåligt pga för lite sömn. Så tänkte lägga mig i koma en stund och sen vakna till och berätta mer om min så fruktansvärt kalasroliga kväll igår!!
 

MELLISDAGS

Publicerad 2013-08-23 15:22:00 i FÖDA, VARDAGLIGT,

 
här sitter jag och äter mellis och är betydligt mindre stressad än planerat. mina kära kollegor släppte mig över en timme tidigt för att jag skulle hinna hem om och andas innan jag skulle iväg till matchsamlingen hann ju till och med klämma in ett mellis. 
 
SÅ HIMLA UNDERSKATTAT? jag kan tacka mitt jobb för att ha fått in bra matrutiner. frukost, frukt, lunch, mellis, frukt, middag. äta äro livets mening 

NÄR ALLT INTE ÄR SOM DET BRUKAR

Publicerad 2013-08-23 06:31:00 i FÖDA, VARDAGLIGT,

jag måste vara vanemänniska nummer ett. blir fruktansvärt stött när jag någon sitter på min plats på bussen, blir galen när någon går på min sida på gångbanan och jag tvingas flytta mig, och blir lite bekymrad för att jag börjar 07.15 idag och jag inte kan äta min jordgubbsgröt + ägg-frukost hemma i lugn och ro, precis som jag alltid gör innan jag spelar match. 
 
för vi har match idag, en fredag klockan 18.45. en och en halv timme bort. det är ungefär vid sådana här tillfällen mina vänner verkligen inte förstår sig på varför jag spelar fotboll. 
 
tänker på vad de har missat, och de tänker antaligen på vad jag missar... he he he
 
i alla fall, lösningen var då att gå upp extra tidigt och äta gröten hemma för att sedan äta ÄGG på jobb. fredag = äggfrukost på jobb. inte som vanligt, men i alla fall en helt okej lösning.. 
 
ser det inte helt fantastiskt gott ut? 
 
fiberhavregrynsgröt, med fun light jordgubb, jordgubbar, hallon och kokos. MMMMMMMMMM frukost på en pinne
 
(ni som har något bakom pannbenet har kanske insett att det är en gammal bild, sa ju att jag skulle äta ägget på jobb!!!!!!!!!!!!!!!)
 
 

VAD HÄNDER JAO?

Publicerad 2013-08-22 22:34:01 i VARDAGLIGT,

 
när jag gick hem från jobbet idag så såg jag en polis gå ner för en backe precis under en viadukt. hon hade, vad jag förstod stått med en fartpistol och kollat hastigheten på bilarna på motorvägen. 
 
jag möter en tjej som kommer cyklandes och när hon ser på polisen så skriker hon: neeeeej, jag har ingen hjälm. och så stannar hon och sätter händerna för huvudet, vickar på huvudet, gnäller och ojar sig. 
 
WHAT THE FUCK?
 
antar att hon är under 15 och blir nojig för det, men polisen tittar inte ens åt hennes håll. vilken jäkla quitter bruden är alltså. where's your fighting spirit giiiiirl? 
 
jaja, jag vände mig om typ typ en gång vart 10onde meter för att kolla vad tjejen gjorde sen. hon bara stod där, med händerna för huvudet, suckandes...
 
REBBELI
 
 
 
 

snoozarN

Publicerad 2013-08-22 22:12:00 i VARDAGLIGT,

försov mig idag. skulle börja kvart över sju och vaknar 07.04 av att mamma kommer in "när börjar du becca, vi har försooooovit oss" DÖÖÖÖÖ jag mä. var i alla fall på jobbet tjugo över, vilket jag tycker är bra jobbat av mig (och mamma som skjutsade mig) 
 
försover mig i princip aldrig, men av egen erfarenhet, så vet jag att när det väl händer så brukar det bli två, tre dagar samma vecka. så får passa mig imorgon, och inte vara så jävla dum och lägga mobilen bredvid huvudkudden. / den som snoozar i sömneN 
 
 
REBBELI

Stör mig ej

Publicerad 2013-08-21 23:27:00 i VARDAGLIGT,

 
 
Känner mig som ett djur just nu. Ett kraken som kommit ur ut sin mörka grotta. Gjort sig nattafin med frilla och finnkräm och skulle skrämma slag på vem som helst om man såg ut såhär i dagsljus.
 
I själva verket är jag bara med näsan framför datorn för att "kolla upp en grej". Det var nämligen så att jag låg i sängen och lyssnade på ett sommarprat som jag brukar göra. Kände inte till några av namnen men valde ett slumpmässigt. "Äh, denna får duga." Vet inte vem personen är men tänker att det kanske går ändå. Kan inte lyssna ordentligt eftersom samma frågar ekar i mitt huvud. Vem är detta vem är detta vem fan är detta? När det sedan spelas upp en låt med den enda låttexten "hating every Sami Said" så fick jag nog; VEM ÄR SAMI SAID?
 
Kom fram till att han är en författare som flyttade till Sverige under 80-talet. Det var allt jag orkade komma fram till på Google.

MMMMMMMMMM I'M IN HEAVEN

Publicerad 2013-08-21 21:40:00 i FÖDA, VARDAGLIGT,

malmöfestivalen är ju igång för fullt och i fredags var jag inne i stan med några kompisar för att käka lite mat och titta på folk. då åt jag i alla fall en crêpes med nutella, jordgubbar och grädde, och har sedan dess inte kunnat tänka på något annat. vi har liksom aldrig haft nutella hemma, och jag har inte riktigt förstått DJUPET av denna gudomliga chokladsmak. jag menar, precis som rickle älskar jag choklad. men ALLTSÅ DENNA KOMBON AV PANNKAKA, NUTELLA, JORDGUBBAR OCH GRÄDDE. helt fantastiskt. 
 
idag var det i alla fall dags igen. hade bestämt middagsdejt i stan med tre kompisar, men trots en god köttbit var mina tankar hela tiden hos THA CREP. 
 
 
 
TILL SIST FICK JAG DEN OCH JAG SVÄVADE PÅ MOLN...... i ca tre sekunder tills den var slut. 
 
REBBELI

Förberedelse är ett heltidsjobb

Publicerad 2013-08-20 22:11:04 i VARDAGLIGT,

 
Tjö. Detta är en bild på mig och så här ser jag ut. Eeeh det första jag ser på bilden nu är ju min sinnesfula utväxt?? Tid är bokad och skall fixas omgående. Aaaahh kolla inte då! Sluta! Sluta kolla på min utväxt!!
 
Efter all ångest och stress och psykbryt så har jag nu bestämt mig för att reda ut alla frågetecken nu kring när mitt pluggande ska dra igång och allt. Mejl har kommit in dagligen om hur jag ska anmäla mig till olika saker, viktiga datum, böcker jag ,åste införskaffa, betala pengar kors och tvärs och bara allmänt ????? wtf????????????
 
Därför jag har nu suttit och fått lite ordning på di hele här nu. Med nya kalendern och ny penna (världens bästa peppande känsla right?!?!?!) så har jag nu skritiv ner allt. Helskotta säger jag då, det är en himla massa som ska fixas. Har nu 7 olika Internetflikar uppe och är rädd att datorn inte egentligen klarar av så många flikar på en gång??
 

RICKLE ANTAR UTMANINGEN

Publicerad 2013-08-20 21:58:00 i RICKLE&REBECCA,

Okeeey Rebbi, challenge accepted! Jag brukar vara rätt dålig att komma på saker såhär bara spontant och snabbt och har därför låtit tanken marinera i huvudet på mig ett par dagar. 9 saker om mig själv?
 
1. Jag heter Johanna Rickle. Detta var då ingen "nyhet" utan mer ett förtydligande då det ibland undertecknas med Johanna eller Rickle.
2. Har en slags tvångstanke att jag måste läsa registreringsskyltar på bilar som jag åker/kör/cyklar/går förbi. Detta resulterar i att jag kan reg.skyltar som tillhör helt sjukt random människor- grannarna, alla våra bilar, kompisars föräldrars bilar, gamla klasskompisars, parallellklasskamraters, osv osv.
3. Anser mig själv vara feminist. Men vågar dock sällan säga det öppet då jag inte känner mig förberedd eller tillräckligt påläst för att kunna argumentera vid eventuella diskussioner.
4. Lider av (inte) såkallad "trappdyslexi" vilket är att jag helt plötsligt, springades ner för trappan, glömmer vad fan jag håller på med och måste stanna för att inte snubbla över mina egna fötter och svira ner för hela trappan.
5. Har två tatueringar. En 13 i romerska siffror på foten pga det är 13 månader och 13 dagar mellan mig om närmsta lillasyster. Och en cirkel över vänstra armbåge. Gjorde båda i London.
 
 
 
6. Sommaren efter studenten flyttade jag till USA och var au pair i världens i särklass snällaste och med ödmjukaste familj! Var där i 15 månader, flyttade hem över jul och flyttade hastigt och lustigt till London efter bara två månader i Sverige. Räknar London som en av de bästa sakerna som hänt mig.
7. Älskar älskar älskar älskar att dansa (riktig dans och "nattklubbsvarianten") och min hemliga dröm skulle vara att dansa som yrke. Åh tanken på att dansa med Queen Beyonce ger mig gåshus waaaaaaahhhhh
8. Big Slap- festivalen i Malmö nu i somras anser jag ha varit den bästa dagen i mitt liv!!!!!
9. Kan spendera timme ut och timme in att kolla på Vines och skratta högt och gott i min härliga ensamhet
 

ATT ANTECKNA PÅ NATTEN

Publicerad 2013-08-20 16:26:00 i VARDAGLIGT,

blondinbella har sagt att hon har ett anteckningsblock vid sängen så hon alltid kan skriva ner bra idéer och tankar, whenever hon kommer på dem. jag har min mobil istället. vet inte hur många gånger jag har vaknat mitt i natten, med en sak i huvudet jag bara MÅSTE skriva ner, eller när jag snoozar, och på morgonen har jag tittat på mobilen och undrat: ja, var det verkigen så viktigt? lär väl aldrig bli någon entreprenör precis... 
 
 
 
 
har även en gång skrivit något om att "grytor är godare med ris än potatis?....." 
 
som sagt, drömde om zlatan idag igen. vi hänger ofta på nätterna, inatt på kb!!!! 
 
undertecknat REBBELI. 
 

VIKTIG NOTIS

Publicerad 2013-08-20 06:52:00 i VARDAGLIGT,

JAG ÄR PÅ JOBBET OCH HAR VARIT ETT BRA TAG, MIN LILLEBROR LIGGER OCH SOVER OCH KOMMER GARANTERAT INTE GÅ UPP INNAN JAG HAR ÄTIT BÅDE FRUKOST, MELLIS OCH LUNCH!!!!!!!!!!!!!!!
 
 
tur att jag äskar mitt jobb omänsligt mycket. 
 
 

GODMORGON

Publicerad 2013-08-20 05:45:00 i VARDAGLIGT,

 
VAD HÄNDER? hann uppenbarligen både välja kläder och blogga innan jag skulle sticka till jobbet. har klätt mig i jeans och rött linne, får se hur fel det blir idag. 

LUriFAX

Publicerad 2013-08-19 21:42:00 i VARDAGLIGT,

GODER KVÄLLER. är en liten lurifax, ni kanske tror att jag sitter där mot en vägg och ser sorgsen ut. så är det i alla fall inte, utan sitter för tillfället i en polkagrisrandig turban på huvudet och funderar på hur jag ska spica upp vardagen lite. det mest kryddiga jag kommer på är att jag inte ska lägga fram kläder tills imorgonbitti. öppnar på jobb, vilket innebär att jag ska lämna huset innan klockan slår sex. HA HA HA, förstå paniken imorgon. svintrött och stressad och ska bestämma vad jag ska ha på mig. stavas ju K.A.O.S.
 
känns i och för sig som det inte spelar så stor roll. jag klär mig numera fel varje dag. när jag väljer svarta jeans blir det 20 grader sol, när jag väljer klänning blir det 13 grader regn. höstvädret är som mitt humör, OTROLIGT OPÅLITLIGT OCH VARIERANDE :))))
 
 

REBBAN UTMANAR RICKLE

Publicerad 2013-08-19 10:53:00 i RICKLE&REBECCA,

såhär en måndag, ny vecka, relativt ny blogg, utmanar jag dig rickle att skriva 9 saker om dig själv. 
 
mina 9 saker kommer HÄR: 
1. jag skriver alltid med små bokstäver. i alla fall alla gånger jag inte skriver MED STORA eller blANdaDe. 
2. jag duschar alltid i sista sekund vilket resulterar i att jag 9/10 gånger jag ska någonstans så kommer jag dit med blött hår. kan verka som att jag inte bryr maj, och det gör jag inte heller... he he he 
3. min tursiffra är 8, men den har lite kommit i skymundan pga min besatthet av talet 3. åttan delat på mitten blir två treor, men det optimalaste av det optimala är tre treor. gillar ojämna tal extremt mycket <3  (bortsett från min åtta dårå)
4. jag tycker fåglar är obehagliga och opålitliga. vissa är ganska söta, jag tycker synd om dem om de haltar tex (vilket tyder på att jag trots allt har ett hjärta av guld) men vill att de ska låta mig va. har en teori om hur man undviker att få fågelbajs på sig, men den kan vi ta en annan gång
5. har fått blommor av timbuktu på en konsert. 
6. äääääääälskar fotboll!!!!!!!!!
7. aldrig provat röka eller snusa 
8. har världens besultsångest i allt, framför allt på restauranger 
9. är jävligt grym på att trumma med tänderna
 
 

Nya utmaningar och vägen dit

Publicerad 2013-08-19 08:56:37 i VARDAGLIGT,

Idag är en spännande morgon och jag ska NU tala om varför!
 
Jo. Denna morgon ska jag låna bilen, köra till Lund och kolla på ett studentboende! Ett framtida hem! Som inte är mitt familjehem! Förstår ni vad jag försöker säga?
 
Jag ska liksom gå och kolla på ett möjligt framtida hem för bara lilla mig. Eftersom jag ska börja plugga i Lund om bara t.v.å veckor så känns det roligast att flytta dit. 
 
 
Sitter därför här och äter min frukost (mosad avokoado+chili flakes på surdegsbröd (helst) forever!!!) men blir ju såklart sen nu då jag spenderat för mycket tid på att blogga plus läsa andra bloggar plus läsa Aftonbladet plus kolla Facebook. 
 
Herrå rå.

Pajlettshorts äro snyggt men äro icke praktiskt

Publicerad 2013-08-18 23:22:37 i VARDAGLIGT,

Första gången gjorde jag misstaget att inte ha en tröja instoppad i shortsen. Aj. Aj. Aj! Sår längs hela ryggen.
 
Denna gång gjorde jag misstaget att tro att shortsen på något magiskt sätt blivit bättre och på något sätt förstått att de inte skulle riva min lilla kropp och vara snälla. Tror inte de förstod riktigt för idag efter gårkvällens fÄzt ser jag ut så här.
 
 
 
 
Oj oj vad jag försökte att få den här att se så "snäll" ut som möjligt och inte som ett hejkomochkollaminaladyparts
 
 
Ser inte mycket ut för världen men gör ont! De tre prickarna där ja. Menar ej sängen.
 
Läxa ej lärd och kommer förmodligen ha på mig shortsen igen! Måste bara låta kroppen läka lite först.
 
/ Jojo-ojoj stackars lår
 

MÖRKER

Publicerad 2013-08-18 23:11:48 i VARDAGLIGT,

Det verkar vara något tema, något flow mellan två kroppar, det här med att göra om och "rusta upp sig" för en ruggig höst. Efter att ha jobbat mitt sista jobbpass på jobbet (OBS otroligt bitterljuvt älskar mina kollegor <3<3<3) så kom jag hem och parkerade mig i soffan. 
 
Och där satt jag.
 
Ni vet när man bara sitter med datorn i knäet och vänder och vrider på hjärnan för att tänka på någon blogg som man kanske glömt bort? "Kan jag inga fler än de 74 st jag regelbundet kollar??" *tÄnKeRrrRRr* Vips hade 2 timmar flugit förbi. Pffft och jag som sagt till alla att ikväll skulle jag min själ rensa på rummet och det skulle städas och packas upp väska från veckans besök i Stockholm. Inget hade jag ju gjort hittills!
 
Men sen hände något, en kick i bakdelen och iväg for jag. Plötsligt stod jag där; blöt efter en dusch och slängades gamla kläder hit och grattis-på-12-års-dagen-födelsedagskort dit. Allt bara åkte i soptunnan. Gött! Redo att börja om på nytt denna höst! Reinvent myself lite, klä mig lite annorlunda? Skaffa en signaturfrisyr? Aldrig lämna huset utan svart nagellack på tårna? VAD SOM HELST. 
 
 
Eder Johanna. (Visst ja Rebbi, vi får inte glömma signa vem som skrivit inlägg)
 
 

SÖNDAGSBABBEL

Publicerad 2013-08-18 21:32:00 i VARDAGLIGT,

klockan är halv tio och det är redan mörkt ute? sen när var augusti såhär ruggigt? (ps. klagar ej, haft en fin sommar osv osv) mörkret gör mig deppig och inspirerad på samma gång. vill bara nystarta, göra om på rummet, byta hårfärg och blogga hela tiden. förutom de gånger jag endast vil ligga i soffan, titta på film, äta godis och dricka varm choklad och vara den mest opeppande människan i världen. 
 
söndag idag, men har i alla fall ingen söndagsångest. tänkte däremot ändå köra en lista med neggotema. 
 
- tandvärk som ej ger med sig. ska dra ut min visdomstand om dryga veckan, och alla som jag säger det till försöker inte lugna mig och mildra förloppet det minsta. "oooh du, det är inte kul att dra ut den" "värre än att föda barn är det" "du kommer ej kunna äta på en vecka" "det gör sviiiiinont och bedövningen hjälper inte det minsta" 
KAN NI INTE BARA SÄGA ATT DET KOMMER GÅ JÄTTEBRA???
 
- extremt många myggbett på hela kroppen min. fick mina första igår, här endast på övre delen av vaden!!!!!!!
 
!!!!!!!!!!!!!!
 
 
- förlorade fotbollsmatch idag. oerhört bittert. 
 
men å andra sidan vann mina favvislag med jättemånga mål, så det jämnar väl lite ut sig... eller nåt. 
 
 
 

I am electric

Publicerad 2013-08-18 03:21:00 i VARDAGLIGT,

Gör mig en tjänst. Eftersom jag ej ver hur denna dömma bloggsida funkar så kan jag ej lägga upp filmer från Youtube. Men gör mig då denna tjänst; sök på Electric av Melody Club och bra groova loss. Bara dansa och njut av att du kan röra dig, uttryck dig och dansa vilt. Det är för bövelen det livet är till för!!!!
 
 
 
 

Johanna om Rebecca

Publicerad 2013-08-16 20:27:08 i VARDAGLIGT,

 
 
Alltså det här är ju helt otroligt!! Det är fantastiskt hur mycket jag saknat att blogga. Att bara skriva, let the creativity flow och bara göra (nästan) vad som helst för detta är MITT forum! En blogg som jag startat med Rebecca.
 
Rebecca och jag träffades på gymnasiet och vi har många gemensamma intressen och intressanta samtalsämnen. Vi båda gillar:
 
- Coldplay
- Bloggar
- Skratta åt humorbloggar
- Filip och Fredrik
 
Sen är jag överdrivet förtjust i choklad och antar att Rebban är likadan. Ett starkt minne jag har med Rebecca är från 2an i gymnasiet, jag sitter kvar i skolan och gör läxor (för det gjorde jag alltid) och Rebecca som egentligen åkt hem för dagen är tillbaka av oklar anledning för att finna mig; själv i en stor sal med alla datorer, endast en upptagen av denna skrivare. Så där sitter vi och skrattar åt allt trams på Internet och försöker glömma hur mycket vi har att göra och hur vi egentligen inte alls har tid med detta.
 
Och med detta ville jag säga att det ibland är viktigare med vänner än läxor. Och att jag tycker Rebecca är fin!

TESTING TESTING

Publicerad 2013-08-15 21:30:00 i VARDAGLIGT,

VÄLKOMMEN DU OKÄNDE LÄSARE. tre unika, varav jag är en och rickle är en. vi kommer förhoppningsvis ha himla skoj tillsammans när allt är fixat och klart. inviger med en liten dikt:
 
mitt namn är rebecca, och rickle är min vän. 
vi kommer ha twojuniors tillsammans, 
ska blogga som bara den. 
vänner från gymnasiet, 
men bott på olika håll. 
tanken med denna bloggen, 
är (delvis) att kunna på varandra hålla koll. 
 
vi är bra på många saker, fika, dansa och snacka strunt. 
men på just bloggdesign, där ekar det av kunskap tomt. 
taggade på att blogga, trots att den nu är jävligt ful. 
vi ser fram emot när den är fin, då ska vi tillsammans ha jävligt kul. 
 

slut.

Välkommen till nya bloggi

Publicerad 2013-08-15 20:46:00 i PÅ RESANDE FÖTTER,

Mitt namn är Johanna och allt med bloggen är väldigt mycket i nybörjarstadiet. Således kommer vi, jag och Rebecca, presentera oss själva, bloggen och dess syfte.

Vi ska först bara komma på något roligt att skriva. Det här kan bli kul! Simma lugnt.

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela