Bara så orimligt lycklig?

Publicerad 2013-09-30 16:32:06 i VARDAGLIGT,

Jaaaaaa tänkte att jag kunde köra på mina fina lila leggins idag igen. Så länge man byter "understället" och tröja så får man ju det? Ju. 
 
Men det var inte det jag skulle säga!! Jag ville bara dela med mig av det faktum att jag är så JÄVLA GLAD?! Och jag vet itne varför!!! Och det får mig bara att le ännu mer; att jag bara ÄR glad! Och känner att det börjar falla på plats, livet, en liten liten pålats i taget. Orkar inte ens tänka vanliga Johannatankar om att "detta håller inte" "tänk hur dåligt jag kommer må sen" och peta sönder tillvaron i hopp om att hitta ett litet misstag som jag kan etsa fast i hjärnan. Men inte nu!! Nu är det bara: :D:D:D:D:D:D:DD:D:D:D::D:D:D:D:D::D:D:D:D:D:D:D
 
Och det är liksom så konstigt, jag har ju megaprov snart? Och sitter ju knappast hela dagarna långa och läser och studerar som man kanske borde. Men vafan, som sagt; palla bry!! Sånt är livet! Man överlever iallafall!!
 
Aaaaaaaaahhhh ska gå ut nu och bara visa ett strålande leende, le från öra till öra till alla jag passerar. FAN jag känner mig nayz just NU. :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
 

UPPDATERING AV SEPTEMBERLISTAN

Publicerad 2013-09-30 15:00:00 i LISTOR, VARDAGLIGT,

skrev ju en septemerlista i början på månaden, saker jag ville klara, fixa, göra, se osv osv. nu är det den siste september och tänkte uppdatera er så smått på hur det faktiskt har gått. 
 
 
godis/choklad/glassförbudet - detta höll EN dag. 
fixa klart på mitt rum - har rensat ut lite kläder, men inget annat
stå på loppis med mamma och malin - naj
se på bilar-filmerna - inte det heller
köpa ny mobil - SAMMA GAMLA SKITMOBIL SOM INNAN
 
hålla mig frisk och skadefri - har inte varit sjuksjuk som hemma från jobb och träning, men gått runt och nyst och känt mig förkyld. ingen skada mer än att jag känner mig lite sliten i benen. 
få svinlångt oslitet hår - klippte mig för ett tag sedan, så lite mindre slitet, men å andra sidan även lite kortare.
träffa zlatan - nej :(((((((((
be the best version of me - have been the MELLANMJÖLK-VERSION OF MEEEEE i kombination med THE BLACKVERSION OF ME med inslag av SOME STÄNK AV HAPPY ME. alltså en blandning av likgiltig, negativ och glad. 
 
kan alltså inte säga att jag är en sådan som "när jag har bestämt mig för något så kan inget stoppa mig"........................ BETYG: 0/0 döskallar
 

Vad har ni gjort idag?

Publicerad 2013-09-29 21:16:17 i VARDAGLIGT,


Familjen var ju då som sagt här idag och fixade lite i rummet. In med garderob, bort med byrå, in med bokhylla mm mm mm. Pappa slängde också upp en nu gardin som nu gör det möjligt för mig att öppna mitt fönster. Lätt som en plätt skruvade han upp den, drog upp den, "redo för att användas ikväll" Var jag då inte tänkte på är att min pappa nästan är två meter och når ALLT. Jag däremot fick sträcka och till slut hoppa för att kunna nå.

Förutom det så har jag sett på 5 avsnitt av Big Bang Theory, lyssnat på bara 3 låtar hela dagen, kollat på filmklipp från Ellen Degeneres talkshow och ätit det sista ur min hemmakvällpåse. Ändå rätt najz söndag. 

HI, MICE TO MEET YOU

Publicerad 2013-09-29 20:30:00 i VARDAGLIGT,

 
HAHAHAHAHAHA, hur kan man inte älska mitt fula nattlinne? har fått det av mormor "mice to meet you! står det för er som inte kan läsa spegelvänt. har redan spunnit vidare på musskämten, tex. 
 
"have a mice day", "you look very mice today" osv osv. 
 
höll på att bryta ihop när jag fick det, så himla ball. tänk att min lilla mormor har gått i affären, hittat ett nattlinne med en mus på och tänkt: åh den hade nog rebecca blivit jätteglad för. <3 HAHAH, jag som är livrädd för möss??? 
 
nu ska jag och musen mysa  i sängen ;)))))))))

En sammanfattning av novischhelgen

Publicerad 2013-09-29 15:26:46 i VARDAGLIGT,

Först av allt, för att inte skapa förvirring; novisch=nybörjare på "studentlingo"
 
Så jag som nykomling, novisch då ju, hade avslutningsfest på fredagen. Det var fin middag, alla var uppklädda och jag lyckades få tag på en biljett även om jag tokbölade inombords för att de sålt slut snabbare är jag trodde. Allt löste ju sig till slut. Jag slägde på en klänning och klackar (ojojoj vilken evighet sen det var jag hade klackar på fötterna) och sen var det middag och kalas! Vi var på nationen och partajade och det var prisutdelning och.....
 
JAG VANN!!! JAAAAGG VAAAANNN!! Woowowowowow jag! Vann! Jag kom på första plats! Jag blev utsedd till årets novisch och fick en alldeles lysande motivering och ett fint diplom som jag stolt satt upp ovanför sängen. Jag var helt chockad; jag har inte vunnit någonting förut? Som årets novisch får man ju då plötsligt massa krav på sig att man alltid ska vara "pepp&härlig" och det brukar jag ju vara men just denna fredagen blev jag kanske lite FÖR härlig för åh de övre makterna ska veta hur dåligt jag mådde. Och bara tanken att jag skulle göra allt igen om bara några timmar gjorde mig helt knäckt. Men en 45-minuters dusch, 15 minuters tandborstning och "The båtten is nådd" på repeat hela dagen (b.ä.s.t.a bakislåten) så kom jag till liv. Petade i mig lite nudlar, på med det fulaste kläderna jag ägde och drog iväg på ännu en sittning (=finmiddag) med ful-tema.
 
Tänk att man överlevde. Dansade hela natten lång med min partner in crime, ALLA i min fulklädes-grupp försvann, kände mig en smula övergiven och ensam men dansade bort den känslan rätt snabbt. Och idag är det söndag då va. Familjen var här och skruvade upp lite möbler och flyttade omkring saker så att det börjar bli någon ordning och reda här i rummet, jag tvättar sängkläder efter att ha svettat ner dem igår, och fortsättr att slås av en känsla att jag kanske borde plugga till tentan som jag hr på torsdag? Saken är bara den att............ jag orkar inte.
 
 
 
 

Att uppskatta de små sakerna

Publicerad 2013-09-29 15:13:00 i FÖDA, VARDAGLIGT,

Denna bloggaren har varit slarvig med sin uppdatering! Detta ändrar jag på NU och ger en lite schööna pics.
 
Åt nudlar till middg (som jag gör rätt ofta) och var därför tvungen att ta en bild på just denna nudelomgång. Mmmh biff.
Bar strumpbyxor med hål i och orkade inte bry mig. Slet sedan sönder dem i vrede och frustration för att hålet VAR SÅ JÄVLA STÖRIGT!!!!!!
 
Inte bara Becca som älskar avocado! En tjej i huset är bortrest och sa att vi kunde ta ur hennes kyl, och där låg en avocado och lurade som jag högg snabbt. Mosa med gaffel, kräma på (helst) rostad bröd, dekorera med torkade chiliflakes och älska. Mwwwah!
 
 
LOL:ade gott&länge åt denna bild. Åh 9Gag på en pluggpaus <3<3<3
 
Liksom hallå kom igen KIT-KAT BROWNIES!
 
Var på fest igår på nationen och svalkade alla med kalla småarmarna. Var lagom road av nya arbetsuppgiften.

EN BLOND VARIANT

Publicerad 2013-09-28 20:38:41 i VARDAGLIGT,

 
och iväg far jag en lördagkväll som audrey hepburn. fast denna brud lämnar klackarna hemma och tar bilen till partyt, imorgon äre viktig match på ingång vettni. 
 
 
 

VERNISSAGE VETNI

Publicerad 2013-09-28 15:45:00 i VARDAGLIGT,

 
fina mamma och hennes två kompanjoner kiki hollöse och gisela ackerup hade invigning på sin vernissage idag, och jag var såklart på plats för att äta snittar, nötter och dricka alkoholfri skumpa. lite besviken är jag dock för att jag inte fått en tillstymmelse till kreativ ådra. inte kan jag måla eller sjunga.
 
äh, är i alla fall jävligt bra på att trumma med tänderna (och händerna också för den delen)
 
ps.  här kan ni läsa mer om vernissagen om ni vill.
 

MIN DAG I BILDER GENOM FILTER

Publicerad 2013-09-27 21:50:00 i VARDAGLIGT,

 
hängde på gallret kvart i tio på mobilia och köpte mig en god dricka 
lunchade och fikade i solen med hunden innan jobb
gick en promenad i solen i väntan på god fredagsmiddA
tog ett varmt bad och åt äppelkaka av egna äpplen 
tittade på idol och beundrade mina köööööp. 
 
REBBELI
 
 
 
 
 
 
 
 
 


 

KANTIG FREDAGSFRILLA

Publicerad 2013-09-27 09:21:45 i VARDAGLIGT,

 
luggen min är kantig idag. brukar bli så när jag somnar med blött hår, men det gjorde jag ju inte igår? 
 
jallafall. hinner åka en snabbis in till mobilia innan jobb, vilket är precis vad jag ska göra. med skräckblandad förtjusning. skräcken = inte hitta parkering, mycket folk, trångt, reakänsla * 1000. förtjusningen = rabatter och goodiebags, får man det dag 2 på en invigning?? 
 
löning idag ju, och fick som sagt DUBBEL lön. sen att kortet och koden kom tidigare i veckan betyder ju bara en sak - DAGS ATT SPENDERA PENGAR :)))))
 

BREAK THE FAST HÖRRNI

Publicerad 2013-09-27 08:04:00 i FÖDA, VARDAGLIGT,

 
IDAG ÄR DET FREDAG IGEN OCH SÅ LYXAR MAN TILL DET MED FINFRULLE. 
 
jag älskar att pilla ihop en fin frukost, lägga hallon i hjärtform, göra latte med kardemumma och kanel, och använda fina tallrikar. detta är något som har vuxit fram på senare tid. för det första har jag aldrig varit en frukost människa, alltid tvingat i mig något, för att komma in i perioder när jag inte ätit något alls. 
 
numera när jag har tid gör jag alltid fina frukostar, äter liksom lika mycket med ögat som med munnen min (stoppar såklart inte knäckisarna i ÖGAT fattar ni väl??? sluta upp med att märka ord). 
kan bero på att de allra flesta dagarna så äter jag frukost på jobb, vilket består av knäckebröd med en skiva ost (om man har tur och någon unge inte nyser alternativt slickar på den) 
 
frukostarna har blivit lite heliga för mig och med det säger vi AMEN. nu äre fredag!!!!!!!!!
 

OM DETTA FÅR VARA EN GNÄLLEDAG

Publicerad 2013-09-26 23:22:00 i VARDAGLIGT,

så släpper jag alla NegGotankar imorgon. 
 
så många saker som stör mig och oroar mig för tillfället, låt maj lista dem. 
 vet ej vad jag vill bli när jag blir stor
vet ej vad jag vill plugga
♦ vill ej plugga
 mina sömnproblem, somnar sent, sover oroligt, vaknar tidigt. 
 att jag har ont i framsida lår 
 är som en tickande bomb :)))))))) 
 
 
hur jag "löser" mina problem: 
 tänker ej på framtiden, så får istället magsår för jag oroar mig i smyg och ej tar tag i det 
 napar på dagen = har ännu svårare att sova på nätterna
 tar sovmorgon för första gången och struntar i promenad klapp klapp på axelN min 
 SMÄLLER 
 

VAAAR ÄR MIN ENERGI?

Publicerad 2013-09-26 22:18:08 i VARDAGLIGT,

blondinbella börjar lipa för hon inte kan måla naglarna själv, hennes ursäkt: hon är gravid.
jag börjar lipa för jag missade halv åtta hos mig, min ursäkt: ?????
 
varannan dag har jag energi utan dess like. orkar träna hur mycket som helst, är pigg på jobbet, glad, hög på livet som man säger. 
och varannan dag har jag noll energi. sugen på godis, orkar inte träna, nära till gråt exakt hela tiden, trött på jobbet, lättirriterad. 
 
idag är en sån dag. enligt statisktiken bör det ju vara bättre imorgon. för en dag som denna vill jag inte ha igen. 
 
vad som talar för att det blir en bra dag imorgon: 
- får dubbel lön
- det är fredag
- en hel helg framför mig 
- verkar bli fint väder
REBBELI

I-väntan-på-maten

Publicerad 2013-09-26 14:03:04 i VARDAGLIGT,

Ja vad fasen ska man annars göra liksom.... Nyss hemkommen från föreläsning--> idag var det grupparbete och vi "lekte lekar" som gick ut på att man skulle nämna saker i kursen och arbetsmiljäm som gjorde en dad, mad och glad. Faktiskt rätt kul och precis den slappa aktivitet men vill ha när man försovit sig 30 minuter imorse. Oj, låter inronisk. Är ej det!!
 
Har precis skrivit en lista på 2 a4-sidor fram och bak på alla uttryck och begrepp jag ska lära mig. Så får man göra när man inte har någon som kan förhöra en. Och sen lovar jag att sluta prata på plugg och prov. Ångesten förblir ett hett samtalsämne DOCK. Det var anledningen till att jag inte skrev igår- 1)ville inte bara skriva om mitt tråkiga plugg, som är det enda jag tänker på och 2)var fullt upptagen med att undvika plugget så satt och skypeade, städade toaletterna i huset, dammsög mitt rum. Nu vet ni.
 

VINKI VINKI

Publicerad 2013-09-25 08:08:00 i VARDAGLIGT,

 
när jag var yngre så berättade och visade en kompis till mig att hennes mormor vinkade såhär. det är en sak som har etsat sig fast hos mig, och som jag drar som en trevlig anekdot då och då. som en bakvänd silvia-vinkning. mycket tokigt i alla fall. 
 
så vink vink till er såhär på onsdagsmorgonen!

HAHAHAHAHAHAHAHAHA

Publicerad 2013-09-24 23:31:00 i VARDAGLIGT,

 
alltså jag orkar inte mina "SUPERVIKTIGA TANKAR UNDER SNOOZNINGEN PÅ MORGONEN ALT. MINA TANKAR NÄR JAG VAKNAR MITT I NATTEN SOM BARA MÅSTE SKRIVAS NER" 
 
är det konstigt att jag sover dåligt när jag måste skriva ner "vill du veta hur man odlar en köttbulle?" problemet är ju att jag blir skitnyfiken. men jag kommer ju aldrig få reda på hur, slutade liksom vid frågan, JA MEN HUUUUR ODLAR MAN EN KÖTTBULLE DÅ?
 
jag minns hur fascinerad jag var över att den ringde precis klockan sex, jag bara "AMAGAD, klockan är sex och jag fick precis reda på hur man odlar en köttbulle". måste printa och sen skriva en anteckning!!!!!!!!!!!! egentligen är det ju inte konstigt alls, för jag hade ju ställt klockan på sex... 
REBBELI

VEM BLIR DEN FÖRSTA?

Publicerad 2013-09-24 23:10:53 i VARDAGLIGT,

den första person att skriva en kommentar här (bortsett från den automatiska kommentaren från blogg.se förstås), får en alledes egen dikt tillägnad sig!!!!!!!!!!!!!!!
REBBELI
 
 
 

Tvingar fram ett onödigt ont

Publicerad 2013-09-24 22:54:41 i VARDAGLIGT,

Pluggfriss signar ut nu. Orkar inte mer!! Bara sitter med boken uppslagen, läser kanske varannan rad, tycker mig kunna allt, skiter i det och vaknar med magknipande ångest att jag inte får ta det här så jädra lätt- detta är en TENTA och inget jäkla högstadietrams. Skärpning Johanna!
 
Är det fel att försöka tvinga fram nervositet och (ännu mer) ångest? För just nu går ju min ångest ut på att jag inte ens har någon ångest eller är orolig för min livs första tenta? Varför går jag omkring och bara "tar'e chill" ???? Fattar jag inte hur viktigt det här är! Och inte vill jag ju flunka tentan heller, utan jag sitter och dagdrömmer om hur jag får högsta betyg, kalasmånga poäng på provet och firar den dagen med ett fett meal på Burger King och glass hela kvällen. Sen plågas jag av sinnesbilder som innefattar mig; hulkgråtandes på toan, mascara och eyeliner rinnandes ner för kinderna, stor känsla av misslyckande när jag ser att jag blivit underkänd, tappar livslust och gråter tills jag bara är en torkad skrump i sängen. 
 
Ni hör ju vilka konstraster. Verkligen den mest extrema varianten av möjligheter. Det bästa är väl ändå en typ av balans mellan de båda.... Och att inte oroa mig. Jag fixar det här ju! Och avdramatisera det här med om det inte skulle gå, då får jag vara ledsen EN STUND men sen är det bara på det igen. Världen går inte under och jag är långt ifrån den enda studenten i hela Lund som blivit underkänd på en tenta. Jag ska nog ha lappen jag hade i bakfickan när jag hade min uppkörning för 2 år sedan där det bara stod "idag är en härlig dag" (för jag hade möjlighet att ta körkort, så sa pappa) och så fort jag kände hjärtat banka lite extra hårt i bröstkorgen klappade jag bara på den lilla lappen i fickan. "Idag är en härlig dag, idag är en härlig dag, idag är en härlig dag...."
 

ÅH VAD DET KLIAR PÅ KROPPEN MIN

Publicerad 2013-09-24 18:38:00 i VARDAGLIGT,

 
vissa dagar tycker jag att det kliar överallt. "det bara kliar och sticks" som lotta på bråkmakargatan konstaterade. idag är en sådan dag. så idag citerar jag lotta 
 
"DET BARA KLIAR OCH STICKS!!!!!!!!!!!!!!!!!" 

Håller huvudet högt

Publicerad 2013-09-24 14:26:40 i VARDAGLIGT,

Nehmeeeh tjeeeenare jao. Har inte traskat iväg till bibblan/snygg-kille-bibblan idag utan hamnat här hemma. Planen var att först läsa artikel hemma, äta lunch sen lämna dator hemma (väldigt viktigt moment!!) och cykla till biblioteket för effektivt plugg. Har genomfört 2 av 3 punkter ovan. Kommer alltså fortsätta tjata om hur kass jag är och hur jävligt ogärna jag vill plugga. 
 
Problemet är nog att jag inte riktigt vet vad jag ska göra? Eller jo det vet jag ju men jag bara bläddrar planlöst i boken och bland anteckningar. Nu ska jag liksom bara lära mig skiten. Men när man ska trycka in så mcyket info; vart börjar man då? Blev utsedd här av mina killektivkompisar att jag var den i huset som glassar runt mest, hänger hemma och inte gör någonting. Skrattade med i skämtet men insåg inte förrän senare att det gjorde lite ont i självkänslan där.
 
Men som ni ser- HÅLLER HUVUDET HÖGT.
 

BRUTNA HÅRTOPPAR

Publicerad 2013-09-24 13:34:00 i VARDAGLIGT,

 
var ju och klippte mig i fredags, och sa till kusinen tillika min friösör att hon endast fick ta YTTEPYTTELITE på längden. hon tittade på mig med bekymrad blick och sa: rebecca, ditt hår är jätteslitet. men jag ska få in en magisk serie med shampoo och balsam snart, så vi ger det ett försök först. 
 
berättade även för henne att jag är besatt av att hitta brutna hårtoppar och rycka av. vilket såklart inte är alls bra, för det är när jag drar av dem som hårtopparna kluver sig sen. kom då på den briljanta idéen att jag kan klippa precis ovanför. funderar helt seriöst på att gå runt med en liten nagelsax i bakfikan. 
 
 
 

ATT VARA TVÅ OM EN BLOGG

Publicerad 2013-09-24 09:53:00 i VARDAGLIGT,

jag älskar att jag med nyfikenhet kan gå in på min egen blogg och se ifall där är några nya inlägg. hur min egen blogg kan göra mig lite gladare för att jag ser att rickle har gjort något kul, klantat sig eller lagt in ett klipp som hon hittat på nätet. 
 
hur många har den lyxen? TACK RICKLE FÖR DU VILL HA DENNA BEBIS MED MIG! ♥

VECKA 38

Publicerad 2013-09-23 20:29:51 i VARDAGLIGT,

precis den reaktionen rickle fick när hon insåg att jag trodde det var vecka 38, istället för 39 fick mina kollegor på jobb också. jag var också inne på vecka.nu senast igårkväll, och då visade de blåa sifforna en trea och en åtta - 38. satte mig ner, skrev en lista på saker som skulle göras i veckan
 
VECKA 38 med en massa fina prickar och hjärtan. ALLT FÖRGÄVES DÅ DET TYDLIGEN ÄR VECKA 39? men har bestämt mig för att detta ska vara en bra vecka i vilket fall som helst. älskar även nior, då det är tre treor / den som är expert på att hitta lösningar som gör att det känns bra ändå <3
 
det värsta med hela cirkusen är att när jag tänker tillbaka på förra veckan, så känner jag att den var sådär... jag som har hyllat vecka 38 till skyarna hela morgonen "vecka 38 kommer bli så jäääääävla bra" och så var den inte det????
 
 

sTOrsNoKarN^

Publicerad 2013-09-23 20:17:10 i VARDAGLIGT,

Jag har en av mina gamla lärare som vän på Facebook. Denna lärare (som jag för övrigt tyckte väldigt mycket om i sitt läraryrke) gör regelbundna uppdateringar på både Facebook då och Twitter också. Hen är liksom alldeles suverän på att formuler sig roligt och skojigt på under 140 tecken eller vad det nu är på Twitter...?
 
Hur som helst! Just ikväll har denne lärare gjort en statusuppdatering där flera av hens vänner aka hens kollegor aka MINA GAMLA LÄRARE kommenterat!! Alla mina gamla lärare i princip finns på Facebook? Finns som riktigt människor utanför gymnasiebyggnaden??? Alltså så sjukt? Så där står de flesta namnen, en efter en, med en peppande kommentar. Har agerat lite snokare och klickat in och liksom bara fascinerats av att lärarna också liksom är människor med ett eget privatliv, familj och intressen och allt sånt, liksom, ja, mänskligt!! Sån simpel men ändå helt sjuk tanke. Hade liksom inget bättre för mig denna kväll då näe. Har redan bestämt mig för att denna bajskväll skulle jag bara skita i, och fokusera på att göra det ordentligt och ta nya friska tag imorgon. 
 
 

Får ju tipsa om den låten iallafall

Publicerad 2013-09-23 17:46:00 i VARDAGLIGT,

Nu när jag ä någorunda frisk (nåja *hosthost*) så börjr jag tagga och peppa igång rejält för helgen! På en måndag! Men känner man sig som världens största sopa så får man ju bara tänka på att det kommer roligare saker alldeles strax. Hur kommer man i stämning bäst? Genom musik såklart! Ett härligt fynd som jag ger er NU:
 
 
Hälsningar Rickel

HAHAHAHAHHAHAAHAAHAHAAHA BECCA DET ÄR VECKA 39!!

Publicerad 2013-09-23 17:44:04 i VARDAGLIGT,

Med risk för att rubba Rebeccas hela inre balans så måste jag meddela att det ju faktiskt är vecka; 39!! Trea-nia! Fnissade mycket då hon skrev hur bra hon mådde för att det var vecka 38, men något inom min sa att detta inte stämde? Var det inte denna veckan jag skulle göra det där jag fruktat länge- städa toaletten här i huset? Visst vare väl så? Eller har JAG kollat fel?
 
Gav ut ett (1) högt skratt när jag kollade att det ju faktisk var 39 (uh-oh toan...) och gav ut flera (mer än 2) högljudda skratt när jag googlade vilken vecka det var:
 
 
 
HAHAHA en hemsida, bara ett syfte, den enklaste av alla designs. Det bara står där. En siffra. Blått mot blått. Vecka 39.
 

Pinsamt kass

Publicerad 2013-09-23 17:39:53 i VARDAGLIGT,

Är SÅ ovälförtjänt av denna godispåse men jag kan bara inte hindra mig själv från att sluka hela som ett litet före-middags-snack. Har ju då suttit på biblioteket hela dagen men det är inte så ambitiöst som det låter. Jag har typ bara suttit och gömt mig där, gjort så otroligt lite och varit helt skandalöst ineffektiv! Men ändå sitter jag där, tänker att "äh men är jag här så är jag ju iallafall duktig" ???? Nej! Ärligt talat tror jag att jag gjort absolut max 2 timmars arbete. Jag satt där i 6 timmar........
 
Ska lägga mig tidigt idag- för omg vad skönt det är- inte ställa klockan imorgon utan hoppas på att jag vaknar tidigt och imorgon ska bli en effektiv dag! Imorgon ska jag höra hjärnan knaka av all info som trycks in! Ja! Pepp! Men inte nu. Nu ska jag nog ta på mig pyjamas och äta min sista Lysmelk.
 

VET FORTFARANDE HUR MAN KOKAR KAFFE SJÄLV *STOLT SOM TUPPEN*

Publicerad 2013-09-23 13:40:00 i FÖDA, VARDAGLIGT,

 
alltså jag är verkligen ingen person som kan sitta och smutta på en kopp kaffe (inte en drink eller ett glas vin heller för den delen). snabbT ska det gå. 
 
har funderat lite på varför det ska gå så fort och efter en djupgående analys kom jag och min kollega fram till att det måste bero på att man med mitt (nuvarande) yrke måste det gå snabbt. 
 
man skulle kunna säga att mitt jobb är att vara mamma till 40 småttingar, varav kanske 15 faktiskt kan klara sig rätt så bra själv (5,6 åringarna) men där alla andra kräver min uppmärksamhet. för att kunna få avnjuta en varm kopp kaffe så måste det gå fort. slurp ner i strupen. 
 
denna egenskapen är bra då man till exempel fikar på espresso house där kaffet har en förmåga att alltid vara lite ljummet när man får det. i och med att jag är snabbdrickaN så får jag njuta av min kopp när den är relativt varm, medan smuttarN får dricka sitt kaffe kallt. 
 
wayne's coffee däremot serverade sitt kaffe jättevarmt och koppen höll värmen hur länge som helst, vilket gjorde att inte ens en halsare som jag kunde dricka fort. 
 
och härmed har jag skrivit ett helt inlägg om kaffe som om ingenting. 

VÄLKOMMEN VECKA 38

Publicerad 2013-09-23 13:07:25 i VARDAGLIGT,

 
är klädd i svart från topp till tå även idag, men är på så himla bra humör. igårkväll bestämde jag mig för att vakna upp till blå himmel och en massa motivation till allt. och så är det grått och regnet hänger i luften när alarmet ringer. 
 
MEN DET SPELADE INGEN ROLL? åt en god frukost och ännu godare lunch, och nu har solen tittat fram, min kalender som jag har designat själv har kommit och mamma hade tömt diskmaskinen imorse så jag slapp göra det på min lediga förmiddag. 
 
mitt enda problem är att mina ögonlock kliar och svider något enormt???? men det känns liksom helt okej. tror denna vecka kommer bli helt fantastisk - 38. MINA TVÅ FAVORITTAL 3 och 8... ÅHHH DET KAN JU INTE BLI NÅGOT ANNAT ÄN BRA? 
 

Allt i sin ordning

Publicerad 2013-09-23 09:09:00 i VARDAGLIGT,

Smarriga söndag med stek. Mmmmmmmhhh. Hade ju Sofia på besök i helgen och efter att vi ätit mammas goda bullar till frukost (som jag sparat hårt sen förra helgen när jag fick ta med några hem) så svischade vi ut från våra pyjamasar och tog tåg+buss tillbaka ner till Näset tillsammans. Sofia skulle ju hem till sig och jag skulle till föräldrarna för jag hade fått en inbjudan till steak dinner. Wow. Vad. Smarrigt täntke ju jag och svarade dirr JAAA. 
 
Hängde hemma under söndagen, följde med pappa och handlade, lillasyster somnade i bilen och halvmamma fick sitta kvar i bilen och agera *barnvakt*. Kändes helt plötsligt som om jag blivit lillJojo igen som hängde med pappa på ärenden, inte alls att jag flyttat hemifrån, pluggar något jobbigt och ska vara liksom... vuxen?
 
Men nu är jag tillbaka hemma i mitt rum efter kantarelltoast till förrätt, kött, kokt potatis och brunsås till middag, och blåbärspaj med vaniljglass till middag. Kan ej röra mig och slickar mig fortfarande om munnen för kanske har något köttbit gömt sig där
 
Mätt, något obekväm men ändå rätt nöjd
 

Min lördag i bilder

Publicerad 2013-09-23 09:02:43 i VARDAGLIGT,

 
 
 
 
Av dessa bilder att döma kan man ju tro att det enda jag gjorde i lördags var att hänga på biblioteket. Liten parentes innan jag gåår vidare; detta är inget vanligt bibliotek. Detta är snygg-kille-biblioteket. Juridicum kallas det, alltså biblioteket som är brevid juristhuset där alla blivande jurister studerar och drar sig i håret i frustration. Hur som helst, satt på detta braiga bibliotek med snygga killar. Slut på parentes.
 
Så här satt jag, något halveffektiv i mitt arbete men tyckte ändå att jag överträffat mig själv som faktiskt gick dit på en LÖRDAG och PLUGGADE. Men det tog slut vid 15-tiden då jag fick besök hemifrån som skulle vara hos mig hela helgen! Sova över! Tjoho! Det var Sofia som skulle komma och hålla mig sällskap; Sofia, en tjej jag lärt känna via skolan, vårt förtsa möte tillsammans var med tyska utbytesstudenter och vi båda fick dra med oss en tysk hem i två dagar. Otäckt nu i efterhand.
 
Så hon var här, jag visade henne mitt myziga rum, vi dumpade väskor och gick och fikade på världshistoriens smarrigaste cheesecake med kolasås och pekannöter. Dreglar nu. Sen gick vi till Hemmakväll, köpte tacos och tillbehör på Malmborgs runt om hörnan, kom hem och slukade allt och sen satt vi med godispåsar, myskläder och tända ljus och skrattade åt Körslaget. OBS kollar endast för att det ju är en kör från hemtrakterna med. Heja Tean Weise ändå ju.
 

MIN LÖRDAGSKVÄLL I BILDER

Publicerad 2013-09-22 20:06:00 i FÖDA, VARDAGLIGT,

 
stressade hela eftermiddagen igår, panikade över vad jag skulle ha på mig och iväg for vi lite för sent för att hinna fram i tid. stormar in på resturangen och är... först. 
 
vi hade kollat fel på tiden och var helt plötsligt inte alls sena längre. lyckades med att känna mig nerklädd bara av att se värdinnan i sig. ahhh jobbig känsla att vara för nerklädd (för uppklädd också för den delen) 
 
blev i alla fall serverad fantastisk grekisk mat och jag fick bebismysa hela kvällen. stack vidare till en tjej i laget innan desserten och lagFEZTADe lite. avslutade kvällen med utgång och ger hela dagen 5 av 5 souvlakisar 
 
idag har souvlakisarna haft party i magen och jag är så baaaaaaaakis. men har trots det plågat mig igenom mammas zumbapass på en timme, varit en sväng på mobilia (utan att handla något, HAR JU INGET KORT) och myst med en kompis lite. 
 
har svirat om till pyjamas och ska inte resa mig ur sängen förrän jag börjar jobba klockan två imorgon :))))))))
 

SVART enDA in I sjÄLeN

Publicerad 2013-09-21 16:58:34 i VARDAGLIGT,

 
haft en sån himla fin dag med carro som är nere och hälsar på hemma i skåne. men mer om det en annan gång. vad är det med mig och mina moods. är av eller på, och den senaste tiden mest av. nu ska jag iväg på 50årsgalej och har på mig svarta jeans och svart tröja, skulle ha kunnat (har till och med) gått klädd såhär på jobb. känner mig ful i allt, svart och långärmat är det enda som duger och hur kul är det på fezt? tappar liksom allt sug på att göra roliga grejer NÄR MAN INTE HAR NÅGOT ATT HA PÅ SIG. 
 
känner mig inte heller helt frisk någon gång. nyser hela tiden, kan inte träna som jag vill och inte heller har jag något kort att köpa fina kläder för................... trävlig lördag på er då
 

EN OMOGEN VUXEN? EN MOGEN OVUXEN?

Publicerad 2013-09-20 16:29:00 i VARDAGLIGT,

på många sätt är jag väldigt ovuxen. skulle inte vilja säga barnslig, men det är väl inte heller riktigt motsatten. jag vet inte hur man tvättar, inte heller hur man tankar bilen, betalar räkningar, hur man deklarerar eller hur man gör om det går en propp (går där proppar förresten?), vilka stekpannor man inte får diska i diskmaskinen eller varför mjölken är vit när korna äter grönt gräs (sa till h. 5 år att fråga sin mamma istället). 
 
men två saker jag förhoppningsvis har lärt mig är att koka kaffe och ägg. det är som att en vuxencell i min kropp sakta försvinar varje gång jag fått ringa mamma och fråga: 
 
- "duuuu, hur kokar jag nu kaffe?"
- "mamma, hur länge ska äggen koka?"
 
idag kunde jag både och. utan att ringa mamma. problemet är bara att det har jag kunnat många gånger förr, men det fastnar ju inte? det är saker jag vill kunna, men kommer inte ihåg. irriterande. 
 
men idag är inte en vanlig dag, idag kan jag koka kaffe och ägg helt själv!!!!!!!!!!!!!!!!!
 
 

VILKET KLIPP

Publicerad 2013-09-20 14:05:03 i VARDAGLIGT,

vanliga mugglare kanske inte ser någon större skillnad. då skulle jag kunna vara lite bitter och säga "nehepppp, men det ÄR faktiskt någon skillnad" men som den godhjärtade människa jag är så säger jag istället: 
 
tycker om er fastän ni inte besitter några magiska egenskaper <3
 
före:
 
efter:
 

EN OVANLIG DAG

Publicerad 2013-09-20 10:11:00 i VARDAGLIGT,

idag är det inte vilken fredag som helst. en fredag jag har längtat efter så hiiiimla länge. jag är ledig, ska till frissan och har ingen match i helgen. har alltså en långhelg utan fotboll och jag hade storslagna planer.
 
...som såklart alla gick åt fanders :D 
 
har varit helt desperat att få resa hela sommaren, och såg denna helgen som ett sista försök att komma iväg någonstans. barcelona, london? till sist kom jag fram till en destination, kanske inte så varm, och inte heller jättelångt bort - växjö. 
 
där min fina kompis carro pluggar. tänkte sticka efter min klipptid vid lunch och spendera helgen där, men vad kom då emellan om inte en jätteviktig 50årsfest som jag borde vara med på sa mamma och pappa. 
 
summan av allt är i alla fall att jag är hemma i helgen. 
 
- får ingen sol, inget miljöombyte, inte spendera pengar på onödiga & nödiga saker
+ sol idag (!!!!), carro kommer hem istället och kan inte spendera pengar på onödiga saker (pga av att mitt kort inte funkar) 
 
 

Tidigt som tusan nattinatti

Publicerad 2013-09-18 21:43:09 i VARDAGLIGT,

När jag skriver denna första mening är klockan 21.38 och jag ska gå och lägga mig! Allt som är kvar är borsta tänderna, på med finnsalva och bädda upp säng :----)
 
Varför ska du redan lägga dig, hör jag ingen fråga. Och jag ska förklara. Denna hostmedicin jag tar gör mig så otroooligt trött. Det är verkligen no joke. Läkaren sa att man kunde må lite illa av den, lite yrsel och bli trött så jag får tex inte köra bil på 3 timmar efter jag tagit den. Men att jag skulle bli så trött som jag blivit. Wow! Vilken surprise. Först igår på gästföreläsningen där jag trodde jag skulle somna sittandes. Och idag på biblioteket där ögonlocken drogs ihop som magneter, armar kändes tunga och när jag skulle ut och få lite luft och *piggna till* kunde jag inte gå rakt. 
 
Kom ju då hem från bibblan efter ett tag pga för varmt där och satt och halvsov så jag tog mig en 20 minuters powernap. Aaaahh drömmen ju? Slocknade direkt och vaknade någorlunda återställd efter den lilla sovstunden. Och har sen dess hunnit med att äta nudlar till middag, tryckt in de sista av anteckningsfakta i huvudet och tagit en lång varm dusch. En sista genomgång av anteckningarna är nu genomförd och nu var det som sagt; tandborstning, salva, upp-bäddning sen massa zzzzzzz till morgon time.
 
 
Mvh, dagens powernaper
 

ATT FÖRSVARA SIG SJÄLV

Publicerad 2013-09-18 17:32:21 i VARDAGLIGT,

 
idag ska jag på självförsvarskurs på jobb. förra veckan var det hjärt- och lungräddning, och denna vecka självförsvar. förra veckan kanske mer jobbrelaterat än denna kan vissa tycka. kan måhända att jag behöver ta till mina självförsvarskunskaper på jobb någon gång, men antar att det skulle anses olämpligt?
 
den enda gången jag brottar ner ungarna är när det är attack-kittling pågång. men säger bara det: idag fick jag en bil kastad i huvudet, men tog det som vilken viking som helst och pep inte det minsta. 
 
nu blire åka av vet ni

SANNINGEN BAKOM AVOKADON

Publicerad 2013-09-18 16:26:30 i VARDAGLIGT,

jag älskar avokadosar 365 dagar om året, ja.. alltså 364 dagar då det är skottår såklart. problemet med avokadosarna är att de måste vara PERFEKT mogna. minsta lilla övermogenhet och jag blir äcklad. detta gör också att jag endast äter avokado i perioder. 
 
idag åt jag en för första gången på månader (bortsett från guacamole till tacos) i kombination av knäckebröd, keso, tomat, svartpeppar och aromat. OM INTE DET ÄR KÄRLEK PÅ EN TALLRIK SÅ VET JAG INTE VAD?!!!!!
 
längtar redan oroväckande mycket till frukost imorgon så jag kan göra några extra knäckisar till frukost!!!! 
REBBELI
 

Kanske lärare ändå?

Publicerad 2013-09-18 12:34:05 i VARDAGLIGT,

Hur uppdaterade är ni i bloggvärlden? Både jag och Rebban är otroooligt insatta i framför allt en blogg; vår favvis Hanapee! Förälskelsen började för ungefär 2 år sedan, då Rebecca på en fest visade mig denna geniala kvinna som förde en humoristisk blogg med ett totalt våga-vara-sig-självande. Jag blev helt såld och Hanapee är min cyberbästis (hon vet inte om det än)
 
Det jag skulle komma fram till är att Hanapee jobbar med ett projekt från Skolverket som heter För Det Vidare och är en kampanj för att få fler månniskor att utbilda sig till lärare här i Sverige. Det finns en lärarbrist i vårt land och tänk bara på konsekvenserna om lärarna skulle ta slut!!?! Så man har filmat vissa svenska *kändisar* när det är "vikarier" för en gymnasieklass för att på något sätt locka folk att tycka att läraryket är c00lt och Heftigt. Och det funkar. På mig iallafall.
 
Har tänkt på det lite av och till att "jo men fan, tänk att vara lärare?" Tänk att kunna lära människor någonting, tänk att ge dem ny kunskap och kan ge dem självförtroede men framför allt tänker jag vad häftigt det hade varit om jag vore den läraren mina elever skulle blicka tillbaka på och tänka "DEN HÄR läraren hade en betydande roll i mitt liv." Alltså!!!! Vilken grej det hade varit. Har haft lärare i min släkt och en pappa som föreläser för människor (så en typ av lärare?) och nu känner jag också någon slags lust. Problemet är bara lite att lärarlinjen bara erbjuds i städer jag inte vill plugga i. Får återkomma med en lösning.
 
Se här barn; som läraren sKoJAr på bild !!!!
 

Blir snart utkastad ur huset för grov hostning vilket ledde till att huset kollapsade

Publicerad 2013-09-17 19:52:00 i VARDAGLIGT,

God afton universe! Denna vackra tisdag fick jag äntligen träffa läkaren som skulle kolla på min väldigt ihärdiga hosta som varit min kåmpiz i en vecka nu. Och inte har det ju blivit bättre! Kan hålla mig kortfattad; gick dit, han var sen, han visste inte vad det var för fel på mig, tog olika prover, konstaterade att jag hade något virus i kroppen, ska ringa i slutet på veckan och boka in mig på ny tid och undersöka povresultat, skrev ut hostmedicin. Det var det besöket!
 
Kan tillägga att min hostmedicin kan vara nåt av det vidrigaste jag shottat. Tänk då på hur mycket sjuka grejer det finns att shotta! Jag menar, hur go är en tequila?! Och gillar man verkligen gin i 4 cl glas som man bara häller upp och ner i strupen? Medicinen är tusen gånger värre. Och kan göra mig lite sömnig och yr vilket märktes av idag på föreläsningen! zZZZzzZzZZZzZzzzzzzZ
 
Annars har jag inte mycket kul att komma med. Vill springa till ICA och dämpa pluggångesten med Marabou. De 3 kronorna i plånboken hindrar mig. Kanske får jag lite av Rebbans delikata talang att bara trolla fram pengar! Det hade varit något!
 
Båtten åpp.
 
 
 
 
 

ATT BO I EN PÅSE

Publicerad 2013-09-17 18:44:00 i VARDAGLIGT,

 
dagisfröken-rebecca säger: BARN, TESTA INTE DETTA HEMMA. MAN BÖR EJ HA PLASTPÅSAR ÖVER ANDNINGSORGANEN
 
rebecca säger: idag känns det som att jag vill bo i en h&m-påse. bland mjuka bomullstoppar, halsdukar och silkespyjamaser. kortet fungerar ju som sagt inte längre, och hur löser man det bäst? man åker hem och tömmer sin spargris och åker tillbaka. har alltså lyckats spendera en massa pengar trots att jag inte har tillgång till mitt kort. känns bra, tröstshopping när den är som bäst ♥
 
mamma säger alltid till mig att se saker ur ett större perspektiv, för att jag inte ska bryta ihop för minsta lilla "bagatell" (som de kallar det???), därför tänkte jag lista några händelser för att få PERSPEKTIV på saker jag upplever som negativa. 
 
H&M
positivt: glömde ej mitt h&m-kort som alla andra gånger, utan kunde dra det och gynna framtida bonusar.
negativt: glömde mina rabatter hemma
 
SPARGRISEN
positivt: hittade två 500-lappar som jag kunde köpa kläder för
negativt: ska jag klara mig utan pengar i en vecka pga köpte kläder för alla? 
 
UTSEENDE
positivt: hade en plastpåse över huvudet så behövde ej tänka på hur jag ser ut, och hur jag blir bedömd pga ett utseendefixerat samhälle
negativt: blev ändå inte nöjd med bilderna, så tog flera. OBS: trots en påse över huvudet. 
 
HAHAHAHAHAHAHAHA SJUKA GREJ 
 
summan av kardemumman: idag för varje god sak med sig en negativ, eller är det bara jag med min SVARTA LIVSSYN som finner något negativt ändå??????

PS.

Publicerad 2013-09-17 16:05:05 i VARDAGLIGT,

bilden är från några veckor sen, är inte så glad nu, inte så brun, har inte vita naglar, inte färgglada kläder, och ingen svullen kind.. ds

TISDAGAR SUGER (om jag nu får generalisera)

Publicerad 2013-09-17 16:03:00 i VARDAGLIGT,

 
vilken skitdag detta blev. hade en bra dag på jobbet, åt svingod mat, och solen sken. allt verkar vara frid och fröjd. bestämde mig för att åka in till mobilia en snabbis efter jobb. och här börjar min dag sakta gå utför.
 
1. min mobil är mer wacko än någonsin, funkar ej att lyssna på spotify eller poddar längre, då siri goes crazy och bara plingar konstant. stänger jag av spotify eller podcaster, då spelar alla mina videos ljud upp i hörlurarna svagt svagt, fast jag inte ens har öppnat bilder?!?! fick alltså sitta utan musik på bussen - PINA!!!!!!!!
2. hittar en massa fina saker på h&m, och ska betala. chip funkar ej. testar igen. chip funkar ej. testar igen. chip funkar ej. provar ta ut på bankomat och den bara SPOTTAR ut mitt kort. fick hänga in kläderna (precis som att det ska funka bättre imorgon......)
3. de bygger om vid mobilia, hittade inte hållplatsen och gick runt som en förvirrad panda. då kommer en man i en truck och tutar och vifftar arg bort mig. här är jag nära att börja gråta :))) 
4. får springa för att hinna med bussen
5. kommer på bussen svettig, trevlig busschaufför SOM TUR ÄR. <3 helt fullt på bussen, så får sitta inklämd längst bak.. 
 
sitter nu i telefonkö till banken för att beställa ett nytt kort. helvetes jävla skit, hur ska jag klara mig utan pengar i en hel vecka????? 
 
 

HÅRRESANDE

Publicerad 2013-09-16 17:40:00 i VARDAGLIGT,


haha, sjukheten i den här bilden när man tittar länge? vad är fram och vad är bak? liknar en hund i något barnprogram där man inte visste vad som huvudet, eller vad som var rumpan. kommer såklart inte på vilket. 
på fredag ska jag äntlingen till frissan igen och göra något åt min kaluffs. är oerhört trött på min ständiga utväxt, men kan ej se mig själv i någon annan hårfärg då jag alltid varit blond. med största sannolikhet kommer det väl bli slingor som vanligt, men det kan ju alltid vara trevligt att titta på lite bilder på hårfärger som inspiration. 
barn på dagis: "varför är ditt hår svart där uppe?" "varför har du två färger i håret?" "du har sånt fint rapunzelhår, men rapunzel har inte så mörkt där uppe becca" 

HÄR SITTER JAG OCH FOTAR MIG SJÄLV MHA FOTEN

Publicerad 2013-09-16 12:50:34 i VARDAGLIGT,

 
(varning: 
kan vara såhär att jag skriver detta/har skrivit detta varje måndag...)
 
älskar att jag bara jobbar eftermiddag på måndagar, hinner vara så himla effektiv på morgonen. måste säga att det är ett tydligt exempel på hur vuxen jag har blivit. skulle kunna sova till tolv, hoppa in i duschen för att sedan ta bussem till jobb. 
 
men har istället hunnit med en löpis i regnet, titta på desperate housewives, plocka undan lite saker, gå ut med hunden, duscha osv. 
 
summan av kardemumman är i alla fall densamma. kommer alltid med blött hår till jobb pga överskattar min förmåga med att hinna med saker. vilket slutar med att jag får slänga mig in i duschen för att sedan springa till bussen, alternativt hinna skriva ett inlägg innan.
 
så vad nu? SPRINGA TILL BUSSEN VA DET JA

Om jag var hippie i helgen är jag sjuk idag

Publicerad 2013-09-16 12:30:30 i VARDAGLIGT,

Efter lördagens kalas så kändes det bara rätt att fly till Näset över söndagen och gömma sig där, bli matad och omhändertagen. Fortfarande rätt sjuk, för det har jag ju varit hela veckan, så jag såg fram emot att bli kramad och ompysslad av alla hemma. 
 
Ooohh så najz det var. Vaknade på morgonen och hade så vidrigt ont i min lilltå???! Den var helt öm och röd och döm som jag va tryckte jag ändå in foten i lite trång sko och tänkte att "jaja jag ska bara vänja mig vid smärtan sen går det över" OBS. Det funkar ej så. Det första som hände när jag kom hem var att jag gick till mamma och fick hostmedicin, saker för att hjälpa mot öm tå. Hon bakade bullar som jag fick ta med mig hem och en klänning jag kan använda på en framtida bal. Därefter var det dags att gå till pappas hur och bli omhändertagen där med god god middag, efterrätt dränkt i vaniljsås <3<3<3 och sen somna i pappas famn. För jag orkade bara inte ta bussen hem igår kväll. Det var mörkt, blåsigt och ruggigt och jag var inte i rätt tillstånd att bråka med vädret. Så jag sov över i mitt gamla "flickerum."
 
Har försökt ringa vårdcentralen här i Lund men de är helt värdelösa!!! Jag ringde och ringde men ingen svarade så jag tänkte att jg får väl halta dig och boka tid. Neeee nee man kan tydligen inte göra det- bokningar kan man bara göra via telefon. Jag kan säga såhär, sjunde gången vare inte gillt. För la försöka igen då.
 
 
Hahaha kände mig så jävla ridig nu när jag gick från vårdcentralen; kunde knappt prata, hostade i varje andetag och haltade pga den förbaskade jävla tån!! Så nu gömmer jag mig på rummet en stund. Har iallafall städat det och det är alltid något!
 
 

Hippie-kay-yay mothafukka

Publicerad 2013-09-16 12:22:46 i VARDAGLIGT,

Detta var alltså min outfit i lördags!! Det var jag som var hippien, så alltså var det jag som var den kloka vännen Rebecca nämnde som skrev att "being a hippie makes you love life!!" Och det stämde typ lite! Anledningen till att jag var utklädd var ju för att det var novischdag (novisch=nybörjare) för alla på nationen. Vår grupp var då hippies och vi fick massa utmaningar vi skulle utföra, vi lekte lekar, åt pastasallad i parken och skrattade åt varandras utklädnad. 
 
Det var sen paus i några timmar, man fick åka hem och vila sig lite, jag åt såklart 2 skålar av de förbaskade flingorna och fick sen byta om till någon annan hippieoutfit då min klänning var otroligt svår att gå i. Inte minst skulle dne varit omöjlig att dansa i?! Så jag fick tänka om och drog på mig detta och kände mig direkt urtagen ur valfri ABBA-musikvideo.
 
Sen dansade vi. Hela natten lång. Alla hippies, alla nördar, band geeks, jocks, alla "swagger-yolo-gangsters" och allt som fanns där. Kom hem tidigt på morgonen, och bytte om från hippie till snarkoman-outfit.
 

POWErTAlK on a wALk

Publicerad 2013-09-15 13:07:00 i VARDAGLIGT,

 
och så vart det söndag igen. har precis kommit hem från en walk med en kompis, skulle varit lite power i den, men på något sätt blandade vi ihop powerWalk med Talk, resultatet blev alltså ett powerTalk på en Walk? eller något i den stilen. 
 
jallafall. nu sitter och tittar på körslaget med ett öga, mest för att kolla team weises nummer. varför är det så skoj att se bekanta ansikten på tv? jag blir liksom helt fascinerad att FOLK jag känner till ÄR på tv. det gick tydligen bra idag också, för de "körar vidare till nästa vecka sa gry nyss. 
 
nu ska jag svira om från träningskläder och åka och titta på lite fotboll. vet ej vad jag ska ta på mig, men en klok vän till mig skrev på facebook igår "Being a hippie makes you love life!!" 
 
kanske ska satsa på något liknande? 
 
 
 

Där är Pippi Långstrump

Publicerad 2013-09-14 09:05:00 i VARDAGLIGT,

 
Halvswoooshig och suddig men jag kan inte ta en till!! Denna fina lördagsmorgon ska Becci spela en otroligt viktig match (lycka till!!!) och jag ska vara utklädd till hippie hela dagen! Jaaaa en härlig utklädnad som jag ska ha på mig tillsammans med alla på nationen och så ska vi leka lekar och ha en sångvänlig stämning. 
 
Dock har jag fortfarande hosta vilket jag bara vill gråta i frustration av. Slemmet har kommit tillbaka och stundvis kan jag inte andas eller hosta ordentligt pga får ingen luft. MEN ska ej deppa för detta. Igårkväll satt jag och kollade upp hur man sminkar sig som en hippie, hur ska man ha håret (vågigt, därav flätorna) och hur ska man bete sig? Gå omkring och verka hög som ett hus och bara säga peeeeace? Något i den stilen kanske. 
 

GOOGLINGAR AV MIG

Publicerad 2013-09-14 00:22:35 i VARDAGLIGT,

min egna ocensurerade sökning den senaste tiden ser ut sähär: 
 
 
av den att döma kan jag konstatera att jag hunnit med
- 1 utgång
- ett städryck här hemma 
- planering av inflyttningspresent 
- stalking av gammal lärare
- dagisfröken som tog på sig största ansvar att muntra upp en olyckligt kär flicka på 5 år, genom att visa en bild på hennes stora kärlek
-MITT ÖGONBRYN HAR RYKT HELA DAGEN. ett ord - oBehagLiGT
- ni förstår kanske att jag ska spela en OERHÖRT viktig match imorgon. idag. min gå-och-lägga-mig-i-tid-gräns är bruten för 22 minuter sedan. så med det säger jag godnatt!!!! 

GOOGLINGAR

Publicerad 2013-09-14 00:15:47 i VARDAGLIGT,

man kan alltså skicka in sina ocensurerade googlingar till hanapee för analys. 
 
19 årig kille från sundsvall: 
 

pippi långstrump:
 
HAHAHAHAHAHAHAHA. 
 
 
 
du är min favvis på alla sätt, 
i ditt skrivande träffar du alltid rätt
trots du är en smart tjej med humor, självdistans, är feminist och intresserad av politik, 
står du ändå för att du undrar hur man styckar ett lik.
jag beundrar dina egenskaper och inte endast ditt utseende, 
fast jag tycker du har ett väldigt fint vitt leende. 
att säga att du är min förebild vill jag inte medför några krav, 
tycker ju du är bra som du är, med egenskaperna som du innehav. 
REBBELI
 

SAKER SOM GÖR EN TUNG DAG LÄTTARE

Publicerad 2013-09-12 21:35:00 i VARDAGLIGT,

- att regnet byttes ut mot solsken under dagen
- att bli välkommnad på jobb med bamsekramar
- att en 3åring kommer fram till mig, klappar mig på kinden och säger att han älskar mig 
- när en flicka som hittills bara kunnat säga "mamma och pappa" springer mot mig och säger "becca" 
- att få en kram av en kompis som kramar mig och frågar hur jag mår, håller kvar kramen fast jag säger att allt är bra. 
- att äta några rutor choklad och dricka mjölk
 
 
är inne på år fyra utan dig. ena dagen känns det som det var igår du försvann, ibland som du aldrig har funnits och andra dagar som om du var här igår. en kompis till oss båda beskrev saknaden som att ha en sten i skon. till en början så skaver det och gör ont, sen lär du dig om du trampar ner foten på ett visst sätt så känner du inte av smärtan från stenen. du glömmer för en stund smärtan och till sist så sätter du ner foten som vanligt, och direkt så gör det ont igen. 
 
det är precis så det är. fast jag tänker på dig varje dag, så är vissa dagar inte lika jobbiga som andra. och ibland så är det bara så in i helvetes jobbigt, det gör ont och känns så himla orättvist. 
 
jag är glad för att få ha haft dig i mitt liv så pass länge som jag fick. är tacksam för jag har lärt känna dig, och för din positiva livssyn. 
 
du lever bara en gång, och den gången är nu. det finns bara en som vet hur du ska leva, och det är du. 

jag saknar dig varje dag, kloka fina vän. 

Här är en bloggare som gör två saker samtidigt

Publicerad 2013-09-12 17:06:05 i VARDAGLIGT,

Här sitter jag och äter en apelsin samtidigt som jag pratar med pappa. Är inte det intressant information?! Vill ni ha mer? Ok.
 
Jag åt en utomordentligt god soppa till lunch idag, någon Felix-thaisoppa med kyckling och röd curry. Kunde nästan försvinna bort till paradishuset vi bodde i under vår Thaivisit i juli i somras. Oh yeah good stuff.
 
Gick till biblioteket för att skriva ut schema och läsa kursbok. Dokumentet hittade jag inte så kunde ej skriva ut. Så jag satte mig och läste men störde alla pg *hosthost* p *hosthoost* pga (!!!) min jäkla ho-ho-hosta. Störde alla i det tyska läsrummet, kastade ut mig själv och gick hem. Satt i trädgården, läste och jostade fritt och hur mycket jag ville.
 
Och nu har jag ätit min sista Naturgodis i påsen och ska duscha (läs kleta på deo i armhåla) och sen iväg för att träffa andra nystudenter i Lund. På min nation. Alltså typ en "klubb", kanske lite som de här olika sororities i USA? Ni vet vad jag menar, beta gamma gamma phi och allt vad de kan heta. Typ lite så! Och så bjuds det på mat. *rEDaN sTUcKiT*
 

LIST OF THE LISTS

Publicerad 2013-09-11 23:20:00 i LISTOR, VARDAGLIGT,

vilket är ditt bästa sommarprat?
har inte hunnit plöja igenom alla än, men hunnit med en del. filip hammars lyssnade jag på imorse när jag gick till jobbet och fastnade för quotet han levererade 

- there's a crack in everything. that's how the light gets in. 

hur bra för en prestationsångesttjej som mig? det är ju faktiskt så, ingen är perfekt och det är ju bristerna som ger livet nyanser *kÄnnER miG iNte så DJUp soM deT LåtER*

vilken är den bästa kombinationen av två saker du vet?
känns som alla goda ting är två, eller tre. så vart ska jag börja? mjölk & kanelbullar, mjölk & choklad, sol & stol, bio & godis, sol & fredag osv osv... 

vad gjorde du för exakt fem månader sedan? 
vad glad jag blir att jag faktiskt inser att jag gjorde något roligt för fem månader sedan. på dagen var jag i barcelona med mikaela, hade dagen innan sett fc barcelona-PSG på camp nou... VILKEN RESA! god mat, sol, fotboll och spansktalande män... 

 

när var du avundsjuk på någon senast?
jag blir avundsjuk på folk som verkar ha koll på vad de vill, som inte nojar och är så himla oroliga för allt. framför allt så beundrar jag dem och vill vara som dem. och folk som kan äta nutella till frukost och ej få finnar, DAMN YOU. 

har du något onödigt du gör?
som sagt, oroar mig för mycket. knäcker fingrarna, biter mig i kinderna, säger liksom lite för mycket, kollar instagram lite för ofta, skriver en mening på datorn och suddar ut hela om ett ord blir fel, tar bilder på nästan all man jag äter, köper oroväckande många matlådor osv osv. kan fortsätta i all evighet

kan du visa en bild på något jättebra?

 
vad är det sämsta med denna vecka? 

hela denna veckan består av dagar som påminner mig minnen som gör ont. detta är den jobbigaste veckan på hela året, 9 september - min sista kram av dig, 10 september - mitt sista sms från dig, 11, september - samtalet, 12 september - ett mörkt svart hål. 

vad ska du göra resterande dagar av denna vecka?
jobba 18 timmar, träna fotboll, spela viktig match, åka till kyrkogården, kanske köpa ny mobil? 

när hade du hjärtklappning senast?
igår på hjärt-och lungräddningskursen där kursledaren råkade säga en sak som påminde om dig. fick rusa ut ur rummet och lugna mig på toan. hjärtat klappade 300 slag i minuten. 

vad ska du göra i höst?
jobba på världens bästa jobb, försöka komma på vad jag vill bli när jag blir stor, fixa färdigt på mitt rum, spara pengar, åka till skogen och mysa en massa. 

har du några planer inför slutet av sommaren?
sommaren slutade 5 augusti för mig (då jag skulle börja jobba igen) men har hållt på och jävlats med mig och varit alldeles för varm för min höstklädda kropp. låt mig ha på mig jeans utan att känna att jag ångrar mig. 

vad är det konstigaste du gjort för kärlekens skull?
hyrt ett flygplan och sprutat ut avgaser med texten "lämna mig och jag campar på din tomt resten av livet"

vad borde du göra men orkar bara inte?
sortera ut kläder, raka benen, stå på loppis, träna mina armar, lära mig tvätta. 

vad har du i ditt kylskåp?
vad är lycka om inte att öppna ett välfyllt kylskåp? mjölk, ägg, kaviar, fetaost, prästost, halloumi, mozzarella, brie, smör med havssalt, grönsaker, mormors sylt osv osv. kan ju inte skriva allt fattar ni väl

kan du bjuda på någon teaser inför kommande blogginlägg?
naj sa fisken kaj

listan snodd av susanna, som snott den av forni, som snott den av... äh jag vet fan inte

No one will hit you harder than life

Publicerad 2013-09-10 20:20:20 i VARDAGLIGT,

Har på en vecka plogat igenom serien Orange Is The New Black. Den handlar om Chapman som får byta ut sitt lyxiga New York liv för att åka i fängelse ett år för ett brott hon begick för 10 år sedan. Hon var en del av en knarkhärva och nu, 10 år senare, får hon avtjäna sitt straff på fängelse. 
 
Man får följa hennes liv, hennes förvandling från självständig tjej till en del av kvinnorna på fängelset som bjuder på ett helt annat liv med helt andra regler och normer. SÅ fruktansvärt fin serie och vissa scener kude jag knappt se pga föör spännande!!!! Helt sick! Har tänkt en hel del på om det verkligen är såhär i fängelse? Och att de också bara är människor. Karaktärerna i serien är med all säkerhet fiktiva men, jag menar, det nmåste väl finnas NÅGRA som är såhär? Någon? Någon med en lika stark vänskap som Taystee och Poussey, en viljestark tjej som Trishia eller en människa som man vid första ögonkast bara tycker är helknäpp men som man sen också inser också är människa med känslor, som Crazy Eyes?
 
Äh se den hörrni. Finns på Netflix. Hör av er när ni sett den! Vill ha intressanta diskussioner om Chapman och Alex förhållande XoxOXOXxoxoxXOOoxxoxxo
 
 
 
// Rickel-som-aldrig-ser-på-serier-men-förälskar-sig-djupt-i-de-få-hon-fastnar-för

Daglig dos av viktig info

Publicerad 2013-09-10 20:10:17 i VARDAGLIGT,

Här ser ni vilken fantastisk munhygien jag har. Borstar (oftast) tänderna och låter det skomma ordentligt jaaao
 
Hudave. Den här bilen ger mig nästan mardrömmar. SÅHÄR KAN JAG JU EJ GÅ OMKRING! Tur att jag just den här förfärliga morgonen skulle till frissan iallafall och bestämde mig innan jag for iväg att ta ett foto för att se hur jag i-n-t-e kan ha det!! Nej!
 
Ooooohhhhhhh den här känslan. Ta av sig det enda plagg jag haft på mig hela sommaren, typ- min American Apparel kjol- och på med stora bekväma luftiga byxor där man inte behöver oroa sig för att flasha någon stackare! Av med smink som man ändå bara tycker är i vägen och man har liksom helt glömt konceptet om att smink ska dölja det osmickrande, för allt man ser i spegeln är stora röda finnar som bah exploderar? Ska bara softa nu. Tända lite ljus tänkte jag och lyssna på en podcast. Filip och Fredrik tror jag det blir ikväll.
 

Hjärnan är som sirap och än så länge njuter jag av faktumet att min dumma hjärna inte förstått hur mycket jag egentligen har att göra.

Publicerad 2013-09-10 16:56:21 i VARDAGLIGT,

Jaha så Sverige spelar fotboll idag? Kanske borde jag då få tummen ur min JÄKLA BAKDEL och sätta igång och plugga då?!!11!11! Är så seeeeeg. Läser mina anteckningar, tycker att jag gjort ett bra jobb och tar en 45-minuters paus på 9GAG. Patetiskt ju.
 
Nu är jag iallafall hemma där jag trodde jag skulle så "studiero." Inte räknade jag då med att få lite bakgrundsmusik med pianot spelandes i vardagsrummet. Vill inte vara "den där" tråkmånsen och säga till utan tänker mig att jag kanske lär mig bättre om organisationsteorier om jag har lite musik till?
 
 
HAAHAAAHAA trollololololol omg. Eller inte!
 

solen i ögat mitt

Publicerad 2013-09-10 14:46:29 i VARDAGLIGT,

oh vad jag älskar morgnar som denna. vaknade upp till en kall, men solig och fin höstdag. satte igång ett gammalt vintersnack med soran ismail i lurarna och promenixade till jobbet. slutade jobba precis och landade en sväng ute på trädäcket för att lapa sol. blev för svettigt, så har bestämt mig för att svettas lite till på ett powerwalk innan jag ska iväg på hjärt- och lungräddningskurs med kollegorna, för att sedan direkt sticka till fotbollen.
 
 
 
MISSAR JU SVERIGE-KAZAKSTAN, men tänkte att du rickle kunde se matchen och ge mig en detaljerad analys sen? :)))))
 

KÄNN PEPPEN

Publicerad 2013-09-09 13:11:32 i VARDAGLIGT,

 
och lika peppad jag var över söndag igår, lika lite pepp känner jag inför denna gråa måndag. börjar inte jobba förrän 14.00. sovmorgon kanske man spontant känner. men numera har jag aldrig ro till att ta sovmorgnar längre. så mycket saker jag känner att jag måste hinna. har idag tex:
- sprungit en runda
- ätit mina hjärtformade knäckisar till frukost
- lagat en vegetarisk lunch (pluspoäng)
- dammsugat kök, vardagsrum
- varit ute på runda med hunden 
 
nu ska jag strax gå till jobb och kräva lite egoboost av mina ungar: "SÄÄG ATT NI ÄLSKAR MIG" för att sedan direkt sticka till fotbollen. känner redan hur gnällig jag kommer vara ikväll för jag inte hinner äta innan......... 
 
neGgO idAG

ooohhh lovely sunday

Publicerad 2013-09-08 20:49:00 i FÖDA, VARDAGLIGT,

alltså denna kärlek jag har börjat känna till söndagar trodde jag inte var möjlig. söndagar förr var ju lika med ångest. antar att denna söndagsångest mycket hänger ihop med plugg, så jag får väl passa på att njuta så länge jag inte pluggar. 
 
har idag hunnit med att städa på mitt rum, sätta in/tömma diskmaskinen, städa köket, baka knäckebröd, träna, vara på kalas. 
 
känner mig illamående och ont i rygg och nacke och tänkte för en sekund - åh nää inte dålig igen. sen kom jag på att jag var ute igår och till 99.9 % säkerhet mår illa för jag är bakis............ vaknar även alltid upp med nackont efter en utekväll. tror jag sover konstigt när jag har druckit viiiiin. 
 
 
visst blev de fina? allting är faktiskt mycket roligare att äta när det är hjärtformat!!!!! goda blev dem också, provsmakade en nyss med bregott på. mmmmmmmm
REBBELI
 

SÅ BLÅ KAN DE ALDRIG MER BLI

Publicerad 2013-09-08 13:51:00 i VARDAGLIGT,

 
min blåa fot och jag önskar er en trevlig söndag. det hela började med att jag ville få min sönderstampade blålila tånagel att inte känna sig så ensam, så målade allihopa blåa. kanske var det också för att jag tyckte det var fult att den var blå och ville dölja detta. men låt oss hålla undan denna informationen för min lilla tå :))))
 
fortsatte sedan på det blåa temat och fick på grund av en stämpling på fotbollen även en blå fot. och ungefär där tänkte jag, WHAT THE FUUUUCK. vi kör blå all the way
 
 

Denna söndag

Publicerad 2013-09-08 13:04:07 i VARDAGLIGT,

Ha! Ha! Haha! Mår så dåligt idag. Igår var min första riktiga utekväll i Lund och jovars visst vare ju trevligt. Folk var bara lite väl bjussiga med dricka och så. Vilket resulterar i bilden ovan. Mår kanske ännu sämre pga att:
 
1. Jag ska jobba kl 16 och går liksom bara och väntar på att jag ska stressa mig dit
2. Städningsdag i huset här. "Jag kan ta köket" sa jag. "Jag gör det på söndag". Idiot.
 
Iallafall, jag har bara hängt i mitt rum, sett min lillebror på Körslaget (han sjöng i teve! Min bror!!) och råkade lyckligtvis snubbla över Searching For Sugar Man. Äntligen har jag också sett den! Är precis som alla andra människor och sitter nu och diggar med till Rodriguez- låtar. Det svänger.
 
 

MIN FREDAG PÅ JOBB

Publicerad 2013-09-06 19:39:00 i VARDAGLIGT,

- en kille på dagis klämde försiktigt på mina bihang och frågade om det var mina "bröstar", han hade också sådana sa han och drog upp tröjan och pillade på sina. 
- höll på att bli kissad på när jag bytte blöja, han ducka och täcka med blöjan PRECIS innan strålen träffade mig i ögat. 
- bröt en nagel
 

fretaaaag

Publicerad 2013-09-06 19:32:00 i VARDAGLIGT,

rickle har lovat att sluta prata universitetssnack. jag kanske bör lova att sluta snacka tandsnack (som jag har gjort de senaste typ 10 dagarna... 
 
sagt och gjort, det sista (kanske) ni har hört om min visdomdstand. 
 
jallafall. lång jobbdag idag, och nu är det mysfredag. känner mig fortfarande inte hundra 100 % friskis och tänker därför ha en myskväll hemma med mig själv, titta på fotboll och gå och lägga mig tidigt. för tillfället sitter jag på mitt rum och funderar på när jag ska hinna måla min än så länge icke så hemliga lucka i väggen. vill ju ha den vit, och har sagt att allt sånt ska vara klart innan oktober. är ganska så stensäker på att jag kommer misslyckas med det, jag skulle även kört ny mobil för ca 8 månader sen, and am still doing the old one. 

Bra saker!!

Publicerad 2013-09-06 16:36:51 i VARDAGLIGT,

-Lunchrast! Äter persika till *efterrätt*. Och fick den perfekta persikan också! Hurra! Mjuk o go o söt. MummMmMs
 
- Coldplay släpper sin nya singel idag. Äntligen. Den skulle kommit ut i augusti men blev av oklara skäl framskjuten till september och nu är dagen här! Känns som en typisk Coldplay-låt à la tidigt 2000 tal. Back to the roots likzåm. Gilla're!
 
(http://www.directlyrics.com/full-version-of-coldplays-catching-fire-track-atlas-is-here-listen-news.html)
Länk till låten OBS JAG HAR INGET MED DET ATT GÖRA BARA KLIPPA KLISTRA IN
 
- Svängde inom Systemet innan jag drog hem för att käka lunch. Liquid lunch hehehehhhöhöhö
 
- FREEEDAG!
 
 
 

Så IDAG är första dagen på universitetslivet

Publicerad 2013-09-06 09:21:58 i VARDAGLIGT,

Sen lovar jag att jaf ska sluta prata om det... Men eftersom jag är en rätt NERVÖS och lite ÄNGSLIG person med ÅNGESTFYLLDA tankar denna vecka så är skolan alltså allt jag kunnat tänka på. Idag är då första föreläsningen och jag vet inte riktigt vad jag ska förvänta mig. Kanske har alla andra i klassen läst alla sidorna (som jag också gjort fyi) men även gjort anteckningar, kommit på smarta frågor och är redo för en diskussion i ämnet.
 
Jag? Jag sitter väl då i tårar, snyftar tyst och planerar hur jag kan komma så långt bort härifrån som jag bara kan på kortast tid.
 
Återkommer hur det går.
 

IDOL 2013

Publicerad 2013-09-05 12:04:00 i VARDAGLIGT,

 
jag har knappt hunnit titta något på idol sen det drog igång, krockar nästan alltid med min fotboll. men av det jag har sett så tycker jag att det kryllar av kändis-look-alikes!!!!!!!
 
channing tatum och en sebastian gustavsson
 
   
ashley tisdale och juliette holmqvist
 
mila kunis och valeria 
 
 jag ser mig själv som oerhört duktig på att se vem folk är lika, men folk håller allt för sällan med mig. det struntar jag såklart fullkomligt i, då jag vet att jag alltid har rätt. förutom mitt urusla ihopsättande av bilder (eller snarare, bilder i olika storlekar, totalt oestetiskt, satta bredvid varandra), vad tycker ni? AM I RIGHT???
REBBELI

LINGON

Publicerad 2013-09-05 00:15:00 i VARDAGLIGT,

 
nej, det är ej pigmentfläckar i hela huvudet, utan någon form av krääääm som ska hjälpa mot "orenheter". vafan med alla dessa finnar PGA menshelvetet. jajaja, berättar man inte det själv så varnar väl huvudet med röda blinkande lampor "menstjej på ingång" så nu vet alla vill jag skrika till dem, har skrivit det internet. nu kan ni försvinna...............
 

SMOCKA I NYLLET

Publicerad 2013-09-04 16:00:04 i VARDAGLIGT,

 
var hos tandis på återbesök nu idag och hade lust att ge henne en smocka i nyllet. när svullnaden hade lagt sig och jag utforskade stygnen med tungan började jag inbilla mig att kinden var fastsydd i tandköttet. försökte tänka logiskt och efter att jag resonerat med pappa insåg jag att det såklart inte var så. hon skulle ju inte sy fast kinden i tandköttet, that makes no sense. 
 
nu till smockan. NI TROR INTE HON FAKTISKT HAR SYTT FAST KINDEN MED FLERA STYGN I TANDKÖTTET? så "kunde det bli", när det var svullet och svårt att komma till sa hon till maj. alltså varje gång jag har rört kinden, det vill säga, ätit, pratat, gapat, borstat tänderna, gäspat, hostat osv osv har stygnen dragit i såret. 
 
detta trodde då hon var en anledning till att jag fortfarande hade så himla ont, så hon plockade stygnen fast såret inte var helt läkt. känns bra att man har tandläkare som har koll på vad de gör <3 
 
nu hoppas vi på mindre smärta och en hel natts sömn!!!!!!!!!!!

LÄNGE LEVE PUNGEN

Publicerad 2013-09-03 19:56:00 i VARDAGLIGT,

en 3årig kille på mitt dagis var i stockholm i helgen och tittade på vaktparaden. då berättade pappan att han hade fått lillkillen att skrika "länge leve pungen" mitt under paraden. 
 
HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA höll på att gå i sönder...

NÄR MAN STÄNGER AV SJU ALARM UTAN ATT MÄRKA DET

Publicerad 2013-09-03 16:54:00 i VARDAGLIGT,

min ursäkt för igår var väl ungefär att jag blev inringd på jobb 5 timmar tidigare än vad som var tänkt, för att sedan sticka direkt till fotbollen och sen komma hem och däcka i soffan med tandväääääärk. 
 
känns fel att säga tandvärk eftersom jag inte längre har en tand, men den obefintliga tanden, hålet efter den höll mig i alla fall vaken tre timmar inatt, vilket resulterade i att jag försov mig idag. panik eftersom jag skulle öppna på jobb. som tur var så öppnade jag inte själv idag, och min kollega fick dra öppningslasset helt själv. 
 
har känt mig SHABBY idag, och inget SHABBY CHIC här inte. somnade med blött hår idag, han varken med morgonkiss, borsta tänderna eller håret. tog jag ens deo? och så klädde jag mig i helsvart, vilket definitivt har varit för varmt. däremot har det klätt min själ och inställning idag. 
 
finns liksom inget som kan göra min dag bra när jag har försovit mig, gjorde ett desperat försök att känna mig "frääääsch" när jag kom hem genom att spruta på parfym. varför tror jag det är lösningen till allt?
 
 

Det här med bloggare på golvet.... It's a real thing!

Publicerad 2013-09-03 14:21:59 i VARDAGLIGT,

 
 
Här på golvet imorse med en härlig frukostmacka! Det enda jag köpte som var nytt, jag tog en chansning, och vilken smarrig bulle! Säkert sprängfylld med socker och lurar ett fån som mig med ord som "ekologiskt" "fiberrikt" och "nyckelhålsmärkt" och allt vad det heter.
 
 
Och detta nu! Med sExXxigasTe blicken. Förlåt för att både jag och Becci varit dåliga och skriva det senaste dygnet, ska inte sätta ord i munnen för Becci men för min del handlade det om att jag skyddade er. Jag var ju så dönervis efter inroduktionsmöte och välkomstmöte på universitetet att jag var i upplösningstillstånd och trodde jag skulle gå sönder av minsta beröring. Det är bra att inte mamma och pappa läser detta, för de skulle säkert argumentera mot, men det var en av de värsta dagarna. Såklart nu i efterhand känns det OkAy men igår var min ständiga tanke att "det var så F*N mycket lättare att flytta till USA/London men den här skiten fixar jag inte"
 
........
 
Ni förstår, hade jag skrivit till er hade det bara blivit negativt bajz och vi behöver inte mer at det här i världen. Denna dag är betydligt bättre och soligare! Kanske har det md vädret att göra?! Jag har köpt en stycke dyr ny bok, chillat runt, skrivit ut saker som jag egentligen inte behövde ha utskrivet utan mest för att ha något att göra. Har ingen föreläsning förrän på fredag och tycker lite nu att jag har så mycket fritid? Åh herre Någon detta kommer jag aldrig förlåta mig själv att ha sagt när jag sitter med 6500 sidor att läsa till följande morgon.
 

Paniken sköljer som vågen

Publicerad 2013-09-01 23:21:33 i VARDAGLIGT,

Det känns härligt och peppande att se Becci ta tag i sitt liv och se hur hon listar vad hon vill göra i septembers månad. Trots att jag inte kan commit till listan (choklad+godis in my <3 4-evah) så peppar jag ändå och vill att hon ska fixa listan! Göra om rummet! Vara frisk! You go girl! Glenn Coco! Yeeeah!!!!11!1!
 
Jag??
 
Jag sitter i upplösningtillstånd, alldeles golvad av tanken på imorgon är första dagen på resten av mitt liv. (Fram till januari) Jag börjar skolan. Skolan!! Massa nytt folk och ett system jag inte förstår. Har 0 antal böcker. 0 familjära namn i "klassen". Studentleg, vad är det? Och ni är säkert kloka och säger att man inte ska oroa sig och det blir ju bra till slut men i DENNA STUND går det ej att tänka det. Jag är alldeles för rädd för att allt ska gå fel- alla säger ju hur otroligt rolig studenttiden är men tänk om den inte är det för mig? Tänk om jag gör fel! Alla man hör som säger att man bara festar och har kul, jo men tänk om jag bara sitter här i mitt (förvisso fina) rum och bara ser på Orange Is The New Black kvällarna i ända? Och så ser man folk lägga upp roande bilder på fb och så sitter man här hemma, mils från alla fester.
 
Har typ lite smått panik och är bara sekunder från fosterställning med Fix You på replay. Och har inte heller kommit över faktumet att jag blev lurad av ICA med mina flingor. Jävla skit-ICA med yoghurtflakes i flingor som inte ens fanns.
 
Så istället för att oroa mig för att min universitetsupplevelse ska bli en absolut katastrof ska jag försöka hålla tillbaka paniktårarna och underhålla hjärnan med en LOL:ig podcast.
 
(J-j-j-j-johanna)

SEPTEMBERLISTA

Publicerad 2013-09-01 22:37:00 i LISTOR, VARDAGLIGT,

vad jag vill åstakomma septembermånad (konkret och abstrakt, saker jag kan påverka och ej påverka)
 
påverkbara saker:
- godis/choklad/glassförbud 2/9-2/10 
this one will be haaaaard, men helt ärligt. har kunnat leva utan detta i 2,5 år när jag var under 10, då MÅSTE jag ju klara en månad nu som en vuxen KVINA? hade en ben&jerry i kylen och kände mig tvungen att äta lite ur den idag, den ska ju inte ligga och ruttna i kylen i en hel månad? därför börjar jag imorgon.
- fixa klart på mitt rum
möblera om, sätt upp tavlor, måla om byrå, rensa ut kläder osv osv. 
-stå på loppis med mami och malin
- se på bilar-filmerna så jag kan hänga med i "snacket" på jobb 
- köpa ny mobil
så jag ej behöver bli kallad dissarN varje daaag pga min mobil är dum i huvvet
 
opåverkbara saker:
- HÅLLA MIG FRISK OCH SKADEFRI!!!!!!!
- få svinlångt oslitet hår
- träffa zlatan
- BE THE BEST VERSION OF MEEEEEEEEE
 
 
 

WHAT TO COOOOME?

Publicerad 2013-09-01 22:06:00 i VARDAGLIGT,

denna söndagen har varit bra på många sätt. har fått träffa lilla farmor som kommit hem från sjukan, varit med mamma på emporia och rustat upp inför hösten och sitter nu och tittar på fotboll á la barca med tända ljus och äter glass. 
 
denna söndagen har också varit mindre bra på många sätt. kunde inte vara med på matchen på grund av min icke existerande tand, kunde inte äta tacos på grund av min icke existerande tand och känner mig febrig igen (kanske på grund av min icke existerande tand?).
 
och så var september här. årets läskigaste månad. årets mest ambivalenta månad. här samlas nystart, inspiration, förhoppning, mörker, depp,  blad, regn, kanske sol, plugg, jobb, rusk, vind, mys, ljus i en salig röra. är det konstigt att man känner sig splittrad inför september månad?
 
REBBELI
 

Wah.

Publicerad 2013-09-01 14:30:00 i VARDAGLIGT,

 
 
Fuggin hell?! Nu har jag liksom omplacerat mig, tömt rum hos både ma&pa och bor nu någon annanstans?! Känns fortfarande lite för sjukt för att ta in det. Och imorgon börjar jag skolan och plötsligt känner jag mig 7 år gammal, som varken kan skriva (förutom sitt namn i alla bövker) eller läsa. Åh visst ja böcker.... man kanske ska betala det?
 
Och kanske borde man gå och handla så att man har något att äta?
 
Och KANSKE borde man betala hyran?!
 
Och k-a-n-s-k-e borde man kolla upp vart tusan man ska ta vägen imorgon?! Vart in i fanskapet är skolan?????
 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela